Les operacions de Tax Free a Reus pugen un 23% a l’estiu en relació amb 2016

L’increment observat entre juny i juliol és superior  al mateix període de l’any passat i sobretot respon al fluxe de turistes russos

16 agosto 2017 18:44 | Actualizado a 27 agosto 2017 15:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les operacions relacionades amb el Tax Free registrades per l’Agència Reus Promoció durant els mesos de juny i juliol d’aquest any han representat un increment d’un 23% en relació al mateix període de l’any 2016. El percentatge correspon al total de 217 operacions d’aquesta tipologia que s’han anat realitzant durant la primera part de la campanya turística d’estiu.

Com en el cas de campanyes anterior, la majoria d’aquestes operacions corresponen a l’activitat de turistes russos, però també s’han registrat recentment per part de persones procedents d’Andorra, zones de Llatinoamèrica i la Xina. Aquesta dada s’afegeix a d’altres bons indicadors d’aquesta temporada turística i que han confirmat una tendència positiva a l’alça pel que fa al turisme a la ciutat de Reus.

La majoria de les operacions corresponen a l'activitat de turistes russos, però també de visitants procedents d'Andorra, diversos punts de l'Amèrica Llatina o fins i tot Xina

El turista de proximitat

Com ja apuntaven les previsions per la temporada d’estiu de l’any 2017 i un cop transcorreguda la primera meitat de l’estiu, Reus ha confirmat la capacitat d’atracció pel turista de proximitat i la recuperació del visitant internacional, especialment pel que fa al d’origen francès i rus. Les dades sobre visitants dels primers mesos d’estiu revelen aquest increment, que s’ha fet evident en el cas concret del Gaudí Centre amb un 10% més de visitants en relació al mateix període de l’any 2016. El terme anomenat Tax Free és el dret que tenen alguns turistes a la devolució de l’IVA de les seves compres en complir tres requisits. En primer lloc, no residir a la Unió Europea, realitzar una compra igual o superior a 90,61 euros i segellar una duana el formulari Tax Free en un termini máxim de tres mesos.

Comentarios
Multimedia Diari