Les protestes tornen a la plaça del Mercadal per Completes

L’escridassada als polítics reusencs no va comptar amb el suport d’altres vegades. Les queixes eren per la ‘repressió policial’ a Barraques

29 junio 2017 18:00 | Actualizado a 04 julio 2017 14:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després d’uns anys de tranquil·litat, la Processó de Completes d'enguany ha tornat a viure una escridassada a la classe política. La de dijous va ser una protesta sorgida per un grup de ciutadans descontents amb la «repressió policial» aplicada durant les passades Barraques de Festa Major. A diferència de les predecessores Sant Pere Xiula Fort, que van tenir el suport de tota la plaça del Mercadal, en aquesta ocasió pocs ciutadans es van afegir a les mostres de protesta. 

Les queixes es van materialitzar girant l’esquena a les autoritats municipals –entre ells no hi havia els regidors de C’s ni els de la CUP– amb els braços alçats i sense deixar de cridar. L’acte va tenir lloc sobre dos quarts d’11 de la nit a l’entrada de l’Ajuntament quan la corporació municipal tornava de Sant Pere. El llarg passadís que es va obrir des de la Prioral fins al consistori després de les actuacions del Seguici Festiu va comptar amb una forta presència policial d’agents tant dels Mossos d’Esquadra com de la Guàrdia Urbana, molts d’ells de paisà. 

Instants abans de l’arribada de les autoritats municipals, entre els quals també hi havia el conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, i la resta d’alcaldes del Baix Camp, es van repartir uns fulletons informant de la protesta. Sota el lema Així no! Tinguem la Festa Major en Pau!, els seus organitzadors asseguraven que «aquests dies Barraques ha estat un autèntic Estat Policial» i en culpaven directament a l’Ajuntament de Reus per contractar l’empresa de seguretat i permetre el dispositiu policial. Aquests fulletons també es van llençar des d’un dels terrats dels edificis pròxims al consistori. 

Comentarios
Multimedia Diari