Les queixes dels sanitaris de Prades aconsegueixen que l'empresa posi estufes

S'havien de portar la llenya de casa per poder-se escalfar aquests dies de fred

19 mayo 2017 16:40 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els tècnics sanitaris destinats a la base de Prades –pertanyen a la concessionària d’ambulàncies Egara que presta aquest servei– ja no passaran fred durant les llargues hores de guàrdia (el torn és de 9 a 21 hores) que cobreixen reclosos a les dependències que comparteixen amb el parc de bombers voluntaris de la Vila Vermella.

La solució ha arribat després que el Diari publiqués que els treballadors s’havien de portar la llenya de casa per escalfar-se a la llar de foc. La raó d’aquesta precarietat denunciada rau en el fet que l’empresa de les ambulàncies li correspon assumir les despeses de calefacció d’aquesta base i, a dia d’avui, no havia abonat el cost de comprar llenya.

Ara, però, Egara ha corregit provisionalment l’error i ha dotat les dependències amb dues estufes de butà que han de suplir l’encesa de la llar de foc del menjador i l’adquisició de llenya que fins ara no ha pagat.

Segons el conveni firmat al juny entre els Bombers, l’Ajuntament i la concessionària, Egara ha d’assumir els costos de la calefacció de l’edifici, a banda de pagar 4.200€ anuals en concepte de manteniment. Una situació que, segons els mateixos treballadors, s’estava incomplint per no voler fer-se càrrec dels elevats costos de pagar la factura de la llum si s’utilitzaven les estufes elèctriques que havien portat a la base fa unes setmanes.

Els tècnics van decidir denunciar la seva situació cansats de passar fred i haver de fer-se càrrec ells mateixos de transportar la llenya. Davant de les queixes, Egara, en un primer moment, va explicar que era Bombers qui havia prohibit portar llenya i endollar les estufes, aixecant una polèmica que no existia.

Després de la denúncia pública i davant les baixes temperatures d’aquesta base del nord del Baix Camp, Egara ha posat dues estufes de butà ràpidament per resoldre un problema que deixava en entredit la credibilitat de l’empresa. Cal recordar que Prades està aquests dies moltes hores sota zero i la cuina i el menjador no arriba als deu graus durant les hores de guàrdia.

Comentarios
Multimedia Diari