Les vendes no acaben d'arrencar a Reus aquesta campanya de Nadal

Els comerços creuen que el mal temps els ha perjudicat i esperen recuperar el temps de cara als Reis

19 mayo 2017 16:56 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Comprar setmanes abans, en època de rebaixes –com el passat Black Friday– i escollir els millors preus mirant molts aparadors. Aquestes són les pràctiques més habituals que fa el comprador en aquestes dates. Aquesta és, de fet, la percepció generalitzada que tenen molts dels botiguers del centre de la ciutat consultats pel Diari. Ha estat gairebé habitual veure molts pares fent la compra gran, just abans que les botigues de joguines s’omplissin de gom a gom, o que les botigues de roba renovessin el seu estoc. Han esdevingut previsors.

«Els dies de la campanya del BlackFriday van afavorir totes aquelles compres pre-Nadal, les fetes amb temps, i la prova està que van ser dies de molt d’èxit. Vam veure carrers plens i moltes persones amb bosses», explica la presidenta d’El Tomb de Reus, Gemma Molné. El que ha donat tot aquest moviment comercial ha estat una mena de «ressaca que s’ha fet notar, i ha deixat unes vendes baixes. S’ha de remarcar, però, que la pista de gel de la plaça de la Llibertat també ens ha portat molta gent i sobretot infants. Podríem dir que és semblant al de l’any passat».

Independentment de la situació econòmica que es pateixi a la capital del Baix Camp, el factor del mal temps ha fet que molta gent s’estimés estar a casa, aixoplugada. «És evident que la climatologia ha provocat que hi hagués menys flux de gent a peu de carrer, però confiem en el fet que queden molts dies, que la campanya de Nadal és de les més fortes i potents que hi ha. Tenim bones percepcions», explica d’allò més positiu el president d’Unió de Botiguers, Àlfred Pitarch.

‘Mirar i remirar, és normal’

Pel que fa a valoracions econòmiques, afegeix que encara és aviat per destacar resultats definitius «només acabem d’arrencar». En el que sí que emfatitza Pitarch és que ara «mirar i remirar és normal, perquè la gent busca el millor producte i vol que el preu vagi acompanyat de la qualitat».

Pel que fa al balanç de La Fira Centre Comercial, en les dades acumulades des de l’inici de campanya de Nadal, del 25 de novembre al 22 de desembre, són de 346.255 visitants. Des del gran complex comercial diuen haver complert amb les previsions fetes i en treuen valoració positiva.«El fred ha arribat tard i això ha provocat que hi hagi estoc a les botigues de moda. Per aquest motiu, el consumidor pot trobar varietat de productes», es contempla des de La Fira Centre Comercial.

Un sector adormit

En ple nucli de Reus hi ha botigues com ara la de complements Bijou Briggitte –al carrer de Monterols–, que encaren de forma esperançada el Nadal, però «amb dificultats». «Els festius no ens han anat molt bé, no hem arribat a complir els nostres objectius, però tenim bones perspectives. Trobem, però, que el comerç està una mica aturat. La gent s’estima més mirar que comprar», diu l’encarregada de l’establiment, Natalia Federici.

En aquesta mateixa línia, fa valoració l’Anna des de la botiga Atmosfera Home, del carrer de Jesús. «Les vendes han anat regulars, però no han estat com esperàvem. Molt poca gent ve fins aquí a comprar en un dia festiu. Marxen fora a passar el dia», explica la botiguera. Des de Vàniver -Nco , una botiga de roba del carrer de la Galera, Guadalupe Nicolau parla d’una «situació difícil amb molt pocs compradors. L’única solució és trobar un canvi comercial». Les botigues de nova fornada de Reus, tot i no tenir històric per comparar, troben poca actitud comercial. Rosa Fort, de Breakfast Pink Moda, amb un any al carrer Major no ha registrat gaires vendes. Belén Alfonso, de Mia Chic amb 2 anys al mateix lloc, tampoc. Tania Martínez, de Nineta, en porta només 4 mesos i ja resta a l’espera de com anirà tot.

Comentarios
Multimedia Diari