L’escola dels joves aprenents de violinista de Reus

Educació. L’Escola Rubió i Ors estrena el projecte 'TocaCorda', on l’alumnat de 4t de primària aprèn a tocar el violí de franc i en horari lectiu

08 febrero 2020 12:10 | Actualizado a 16 febrero 2020 00:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Escola Rubió i Ors de Reus ha estrenat el projecte artístic TocaCorda, el qual té com a objectiu estimular els alumnes de 4t de primària en l’aprenentatge de tocar un instrument musical: el violí. S’emmarca dins l’Espai Creatiu de l’esmentat curs i pretén potenciar la creativitat, l’autonomia i la sensibilitat del jove aprenent. Es tracta d’una activitat optativa.

El projecte, proposat l’abril de 2019, va estar impulsat per un pare, el músic Héctor Basulto, i va tenir una bona acollida. Primer, però, es va haver d’exposar a l’AMPA, el claustre de professors i el Consell Escolar. Un cop obtinguda la conformitat de totes les parts, es va estudiar acuradament. «El projecte té unes característiques peculiars. I és que es fa en horari lectiu –tres quarts d’hora a la setmana – i les classes, impartides pel mateix Héctor Basulto, són de franc. Val a dir, però, que abans de posar-ho tot en marxa, vam fer un sondeig als alumnes. Volíem saber si els venia de gust aprendre a tocar un instrument; i, el cert és que vam quedar sorpresos. Vam obtenir l’acceptació de la meitat de la classe», destaca la directora del centre educatiu, Antonieta Roig. Està previst que el projecte artístic tingui una durada de tres anys. Amb la qual cosa, la trentena d’alumnes que han començat enguany, seguirà practicant fins a 6è. Per ara, hi ha 19 violins, a més de tres alumnes amb violí propi. «Alguns pares han pensat que seria positiu comprar-ne un i tenir-lo a casa, perquè els permetrà assajar», afegeix Roig.

El cap d’estudis i professor de música del Rubió i Ors, Carlos Hugo Velarde, destaca com a un «gran complement» aquestes classes, ja que «faran de reforç pedagògic en l’àrea de música, es fan en una edat òptima i a través d’un aprenentatge comunitari i cooperatiu». El col·legi va activar les classes de violí el mes de setembre i ahir, doncs, van dur a terme l’actuació de presentació adreçada als pares i a les mares.

Crear una orquestra

L’objectiu de l’escola és poder ajuntar els aprenents de violinista amb la Coral Rubió i Ors per tal de constituir una orquestra. Val a dir, però, que ja van ser la seva aparició amb motiu de La Marató al Teatre Fortuny, ja que la capital del Baix Camp va esdevenir també una de les seus estratègiques.

Comentarios
Multimedia Diari