L'escriptora Marta Magrinyà serà la pregonera de les festes de Sant Pere de Reus

La periodista reusenca llegirà el pregó el 24 de juny al Saló de Plens. Després encendrà la primera tronada de la Festa Major

19 mayo 2017 19:16 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

’escriptora i periodista reusenca Marta Magrinyà Masdéu serà l’encarregada de llegir el pregó de la Festa Major de Sant Pere 2016. L’acte institucional se celebrarà al Saló de Plens de l’Ajuntament el divendres, 24 de juny, a partir de les vuit del vespre. Posteriorment, la pregonera encendrà la primera Tronada de la Festa Major.

Marta Magrinyà va néixer a Reus el 1969. És llicenciada en Ciències de la Informació per la UAB i actualment col·labora amb diversos mitjans de comunicació. Com a escriptora, és autora de diverses obres de temàtica romàntica: Esperant bones notícies (2006), amb la qual va obtenir el Premi de Narrativa Vila de l’Ametlla de Mar, Terra d’instints (2007), Madame Sorescu (2009), Llaços secrets (2014) i el més recent La força del vent (2016).

Un discurs emocional

Aproximadament fa una setmana que l’escriptora reusenca rebé l’encàrrec de realitzar el pregó, després d’una trucada de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer. «Em va fer molta il·lusió, perquè per a qualsevol persona és un honor i un privilegi poder ser pregonera de la seva ciutat», confessa Marta Magrinyà. Així mateix, considera que poder encendre la primera Tronada de la Festa Major també és «un honor màxim».

En aquests dies, la periodista ja ha pensat com pot arribar a ser el pregó que pronunciarà el pròxim 24 de juny al Saló de Plens de l’Ajuntament. «Serà més emocional i passional, que no pas institucional. Vull dir coses que arribin al cor de les persones», detalla Marta Magrinyà.

La seva trajectòria com a escriptora també li servirà per «recordar d’on venim, on som i cap a on hem d’anar els reusencs». «Parlaré de la història de Reus, dels moments brillants i del caràcter propi de la ciutat», assegura Magrinyà.

D’altra banda, el convidat d’honor a Completes, el dimarts 28 de juny al vespre, serà l’alcalde de Falset, Jaume Domènech Jordà, el qual també participarà en la processó d’anada i tornada del seguici a l’ofici de Completes -en què també són convidats els alcaldes de la comarca del Baix Camp i el president del Consell Comarcal- i serà l’encarregat d’encendre la tronada d’aquest moment de la Festa Major de Sant Pere 2016.

Comentarios
Multimedia Diari