Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'església de Sant Joan estrena mural al presbiteri

Es tracta d'un monumental conjunt pictòric obra de l'artista Josep Minguell que recrea el periple que va viure Sant Joan Baptista al desert

Redacció

Whatsapp
Un moment de la inauguració del mural del dissabte al vespre. Foto: Joan Morales

Un moment de la inauguració del mural del dissabte al vespre. Foto: Joan Morales

L’església de Sant Joan va inaugurar el dissabte l’espectacular mural que decora el presbiteri de l’església. Es tracta d’un monumental conjunt pictòric obra de l’artista lleidatà Josep Minguell, el qual vol recrear el periple que va viure Sant Joan Baptista al desert. Al sostre s’hi representa la llum i el núvol negre que protegeix el pas pel desert, segons explica el propi artista al full parroquial de Sant Joan d’aquest mes de setembre.

Minguell ha intentat captar l’essència del desert, amb el protagonisme de les pedres escampades enmig de la sorra i defugint d’una representació paisatgística. En total són uns 500 metres quadrats de mural entre la zona del presbiteri i el sostre de l’església.

En aquesta ocasió, Minguell no ha utilitzat la pintura al fresc per decorar el temple, sinó que ho ha fet a través de la tècnica dels silicats i dels pigments, que formen una pintura permeable de gran resistència i plenament integrada a les característiques del formigó del mur. Josep Minguell ha dedicat tres mesos per pintar el majestuós mural amb el seu pinzell.

Millora integral

El conjunt pictòric de Sant Joan posa punt final a un llarg procés de millora integral de la parròquia que va començar fa molts anys amb la restauració del seu important conjunt de vitralls i la construcció de la plaça derruint el mur que ocultava bona part del lateral del temple.

Després va venir una remodelació molt més ambiciosa de tot el seu interior. Aquests treballs van iniciar-se l’estiu de 2013 i van consistir en un canvi del terra de l’església, la rehabilitació dels pilars, pintar les parets i instal·lar un sistema de calefacció.

A més a més, també es va portar a terme la dignificació dels diferents altars que conformen la parròquia reusenca que es troba a l’avinguda de Prat de la Riba, amb especial èmfasi al que guarda les restes del fundador de la comunitat.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También