Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'església de Sant Joan ja té acabat l'espectacular mural del presbiteri

El lleidatà Josep Minguell ha estat l´encarregat de pintar bona part del sostre de la parròquia recreant el desert on va viure Sant Joan Baptista. Dissabte en serà la presentació oficial

Francesc Gras

Whatsapp
Aspecte del temple reusenc amb el retaule en primer terme i tot el conjunt pictòric obra de Josep Minguell. Foto: alfredo gonzález

Aspecte del temple reusenc amb el retaule en primer terme i tot el conjunt pictòric obra de Josep Minguell. Foto: alfredo gonzález

A la parròquia de Sant Joan ja ho tenen tot a punt per presentar a la ciutadania l’espectacular mural que decora el presbiteri de l’església. Es tracta d’un monumental conjunt pictòric obra de l’artista lleidatà, Josep Minguell, que vol recrear el periple que va viure Sant Joan Baptista al desert.

«Al sostre s’hi representa la llum i el núvol negre que protegeix el pas pel desert», explica el mateix Minguell en el full parroquial de Sant Joan d’aquest mes de setembre.

Ell mateix també apunta: «He intentat captar l’essència del desert, amb el protagonisme de les pedres escampades enmig de la sorra i defugint d’una representació paisatgística. En total són uns 500 metres quadrats de mural entre la zona del presbiteri i el sostre de l’església».

En aquesta ocasió, Minguell no ha utilitzat la pintura al fresc per decorar el temple sinó que ho ha fet a través de la tècnica dels silicats i dels pigments, «que formen una pintura permeable de gran resistència i plenament integrada a les característiques del formigó del mur».

Aquests dies, a l’interior de la parròquia de Sant Joan, construïda l’any 1931, encara s’hi troba una de les grans bastides que han servit a l’artista per pintar el majestuós mural amb el seu pinzell. Fins a tres mesos ha dedicat Josep Minguell a perpetrar una obra –ja va començar el mes de juliol– que s’inaugurarà aquest mateix dissabte, dia 1 d’octubre.

La millora definitiva

El conjunt pictòric de Sant Joan posa el punt final a un llarg procés de millora integral de la parròquia que ja va començar fa molts anys amb la restauració del seu important conjunt de vitralls i la construcció de la plaça que derruïa el mur que ocultava bona part del lateral del temple.

Després va venir una remodelació molt més ambiciosa de tot el seu interior. Aquests treballs van iniciar-se l’estiu del 2013 i van consistir en un canvi del terra de l’església, la rehabilitació dels pilars, pintar les parets i instal·lar un sistema de calefacció.

A més a més, també es va portar a terme la dignificació dels diferents altars que conformen la parròquia reusenca, amb especial èmfasi al que guarda les restes del fundador de la comunitat.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También