L’espai del vermut de l’Estació Enològica de Reus obrirà a finals de mes

El centre reafirma la capitalitat de la ciutat. Més de 2.500 persones han fet la Ruta del Vermut

04 abril 2019 10:16 | Actualizado a 07 abril 2019 11:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Reus ja té pràcticament enllestit l’espai que s’ha de convertir en el centre neuràlgic del món del vermut i que ha de servir per reafirmar la capitalitat de la ciutat. Es tracta d’un espai localitzat a l’Estació Enològica i que ha de servir per relligar també el vermut amb el sector de les DO del territori. La seva obertura està prevista per a finals d’aquest mes i comptarà amb quatre espais ben diferenciats (informació i reserva, inici d’experiència, coneixement i degustació). 

La voluntat que sempre s’ha expressat des de Reus Promoció és posar en valor la històrica Estació Enològica i potenciar la ciutat com a destinació turística en el món de l’enoturisme. De fet, les dades de què es disposen sobre la incipient Ruta del Vermut són força positives. Així mateix ho reconeixen des de la pròpia agència turística, que subratllen que es tracta d’una aposta «única i singular a tot l’Estat». 

Fins al dia d’avui, més de 2.500 persones ha participat en alguna de les nou activitats que formen la ruta. Aquestes estan formades per tastos comentats a tres cellers productors de la ciutat (Miró, Yzaguirrre i De Muller); dues visites a establiments estretament vinculats al món del vermut (Vermut Rofes i Museu del Vermut) i quatre rutes teatralitzades. 

Des de la seva posada en marxa, la Ruta del Vermut ha estat coordinada junt amb els hotels de la ciutat, ja que una de les seves finalitats també és «allargar l’estada a la ciutat i, per tant, afavorir l’allotjament a la ciutat». De fet, des de Reus Promoció recorden que la idea sorgeix, en bona part, a petició de molts dels turistes que visitaven la ciutat i que demandaven activitats vinculades a la cultura del vermut.

Aires francesos
El nou centre d’inspiració enoturística segueix el concepte de les maison du vin que existeixen a França i segueix la tendència dels nous equipaments turístics d’anar més enllà de la seva missió informativa i aposta per la degustació de producte i l’organització d’activitats relacionades amb el món del vermut i del vi. 

En el cas de la ciutat, a més a més, es disposa d’un espai històric i emblemàtic com és l’Estació Enològica, un conjunt d’edificis obra de l’arquitecte Pere Caselles i vinculada a l’arquitectura industrial modernista. L’estació va néixer impulsada en el marc de la crisi de la fil·loxera i es va inaugurar el 1910, en època d’esplendor modernista a la ciutat.  Després d’uns anys de declivi agrícola i industrial, l’espai va patir un cert abandonament fins a la dècada dels 90, en què l’Ajuntament de Reus va realitzar una actuació urbanística juntament amb la Generalitat, propietària de l’immoble.

Comentarios
Multimedia Diari