L'essència del setè art a Reus

L'Escola de Cinema és el primer i únic centre que ofereix als alumnes una formació audiovisual rigorosa de la mà de professionals amb una àmplia experiència

19 mayo 2017 23:08 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El cinema és més que conegut com el setè art. Des de l’any passat part d’aquesta essència es troba a la ciutat i es manté viva a l’Escola de Cinema de Reus (ECIR), el primer i únic centre de la capital del Baix Camp que esdevé un espai de referència en l’aprenentatge professional de tot el que envolta el món del cine. ECIR compta amb la col·laboració de Bastian Films, productora de diversos documentals i curtmetratges amb els quals ha aconseguit prop de 200 premis.

El Daniel Villanueva i l’Arturo Méndiz són els artífexs d’aquesta producció ‘made in’ Reus, que també compta amb un repartiment docent de renom com Fernando Trullols, José Luis Montesinos, Anna Pujol Xavi Saucedo, Ester Borrull, entre altres noms propis amb una llarga i reconeguda trajectòria professional.

Aquest recorregut en el setè art és el que marca el guió de l’escola. «Volem anar un pas més enllà de les tradicionals classes magistrals, vinculant l’escola i als alumnes en equips professionals de producció, perquè els curtmetratges que es produeixin al centre puguin competir en festivals i distribuir-se en l’àmbit nacional i internacional», explica Daniel Villanueva, director de l’escola.

 

‘Intenciones’

Aquesta declaració d’intencions inicial ja s’ha materialitzat amb el primer curtmetratge de l’escola, es tracta d’Intenciones. «És la primera prova pilot, d’èxit, que posa en evidència les innumerables possibilitats que suposa barrejar la professionalitat del cinema amb les ganes de treballar dels estudiants que comencen aquesta aventura», explica Villanueva. El curtmetratge és una producció de Bastian Films i el centre. L’Escola de Cinema de Reus esdevé una porta oberta a l’aprenentatge del llenguatge audiovisual a prop de casa. De fet, aquest és un dels valors afegits del centre i que segons Daniel Villanueva, «és important, perquè ofereix als futurs directors, guionistes, animadors 3D, etc., els recursos d’aprenentatge necessaris el més a prop possible».

Creació i direcció cinematogràfica, Guió de ficció per cinema i TV, Edició i muntatge cinematogràfic, Intensiu de càmera i realització, etc. són una mostra dels estudis que s’imparteixen. Un guió que enguany s’ha ampliarà amb noves propostes com els cursos de modelat i animació 3D. «En els darrers anys han crescut les ofertes de treball vinculades a l’animació. Des de l’ECIR no podíem obviar a aquesta realitat que és una oportunitat per als nostres estudiants», assegura Villanueva, qui es lamenta que bona part dels futurs llicenciats hagin de marxar a l’estranger per treballar.

«Aquesta és la part negativa, però la positiva és que a través del centre treballem perquè aquest talent es quedi aquí i serveixi per aflorar productores i noves oportunitats relacionades amb el cinema», reconeix el director del centre. L’Escola de Cinema de Reus conjuga professionalitat, experiència i aprenentatge, tres elements que mantenen viva l’essència del setè art a Reus.

Comentarios
Multimedia Diari