L’explotació del restaurant del Gaudí Centre surt a concurs públic

Redessa publica la licitació on s’estableix
un període de carència els dos primers anys

19 junio 2020 08:30 | Actualizado a 19 junio 2020 08:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El restaurant del Gaudí Centre de Reus està en vies de reprendre l’activitat. L’Ajuntament de Reus, a través de l’empresa municipal Redessa, va anunciar ahir l’obertura del concurs públic per a l’adjudicació de l’explotació del restaurant del Gaudí Centre. Ja disponible a l’espai del perfil de contractant, la consellera delegada de Redessa, Teresa Pallarès, va descriure aquesta nova oferta de restauració com a «complementària» a la ja existent.

La va concebre com a un «element més de dinamització» per a la capital del Baix Camp, on els «elements gaudinians i modernistes són reclams importants per al visitant», va esmentar. També va descriure com a «pilar de la ciutat» la gastronomia. «Volem construir una destinació on es pugui passejar, que s’hi pugui venir a viure. Aquest espai, a més, és un enclavament estratègic a la plaça del Mercadal», va resumir. Amb tot, va indicar que la tasca en la qual treballa Reus Promoció i Taules com la de Comerç, Hostaleria o Turisme és «treballar de forma transversal», amb la finalitat de crear una «marca» potent per fer una crida al turisme.

En aquesta línia i posant de manifest la situació econòmica del moment, Pallarès va esmentar que es posarien a l’abast «mesures concretes» que facilitessin la tasca dels restauradors. «Per això, a les bases de la licitació, volem ajudar l’empresa que guanyi el concurs amb una sèrie de garanties, com ara l’establiment d’un període de carència dels dos primers anys en el pagament del cànon mensual assequible, el qual serà –com a mínim– de 2.000 euros més IVA», va afegir la consellera delegada de Redessa.

Aquests dos anys de carència, de fet i segons va aclarir Pallarès, «poden aprofitar-se per fer obres d’adequació de l’espai, ja que estructuralment no li calen grans reformes». Pel que fa a l’estètica del restaurant, va manifestar que «s’hauria d’adequar a l’espai que representa el Gaudí Centre i, per tant, hauria de tenir certa coherència», va destacar.

En el plec de clàusules també hi ha punts relatius a la formació del personal que treballi al restaurant. «Cal que el cap de sala tingui un nivell adequat d’anglès per tal d’estar a l’altura de la filosofia del Gaudí Centre», va distingir. El restaurant del Gaudí Centre compta amb 225 metres quadrats de sala; 130, de terrassa exterior adjacent; i, 33, de sobreàtic. «Es tracta d’un espai de trobada singular. Tot i que no tenim una calendarització concreta, creiem que les reformes podrien perllongar-se entre dos i tres mesos. L’òptim seria que el restaurant obrís a finals d’any, pels volts del desembre. Si tot va bé, és clar. La situació encara es caracteritza per una certa incertesa», va completar.

El restaurant del Gaudí Centre compta amb 225 metres quadrats de sala; 130, de terrassa exterior adjacent; i, 33, de sobreàtic.

El termini del contracte és de 15 anys, un temps estipulat pel gestor del contracte, Redessa, com a «un temps plausible per a què el negoci esdevingui viable pel que fa a la inversió feta», va puntualitzar Pallarès. En aquest context, la consellera delegada de Redessa va aprofitar a explicar la situació per la qual ha passat l’empresa municipal durant el confinament. «Redessa no ha aturat la seva activitat. Agraïm molt la feina de l’equip de treballadors, ens trobem en temps de canvis», va anunciar.

I és que es troben a la recerca de gerent nou. «Busquem una persona que pugui manenir una dedicació exclusiva en el càrrec i la trobarem mitjançant concurs. Volem que capti empreses externes», va concloure Pallarès.

Comentarios
Multimedia Diari