Llibertat amb càrrecs pel ciutadà romanès que va disparar a l'aire a Reus

Els Mossos d'Esquadra l'imputaven un delicte de temptativa d'homicidi. Ell ho nega i assegura que forma part d'un complot

25 julio 2017 15:17 | Actualizado a 24 noviembre 2017 19:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Vasile B., veí de Vila-seca de 34 anys d'edat, està en llibertat provisional. A primera hora de la tarda d'aquest dimarts el Jutjat d'Instrucció número 1 de Reus, en funcions de Guàrdia, ha considerat que les acusacions contra ell no són prou sòlides per enviar-lo a presó.

Els Mossos d'Esquadra li imputen un delicte de temptativa d'homicidi després de que l'acusat fos autor de disparar pressumptament una escopeta de forma intimidatòria davant una dona que ell coneixia.

Cal recordar que Vasile B. estava en busca i captura des de la tarda del dia 10 d'aquest juliol. Els fets abans esmentants s'haurien produït en una vivienda del carrer Pau Gargallo, al barri Juroca.

Fonts pròximes a l'acusat han negat aquesta versió dels fets que argumenta la Policia Autonòmica i han assegurat que els trets es van produir aprop del restaurant de menjar ràpid McDonals de la carretera de Salou. I a més, Vasile B. no va ser l'autor, sinó un altre ciutadà romanès que estaria amb aquesta dona.

Arrel dels trets i l'escopeta, afegeixen les mateixes fonts, Vasile B. va marxar del llocs dels fets. No volia problemes.

La versió dels investigadors és radicalment contrària. En aquest succés de faldilles del dia 10 no hi ha més personatges.

Aquesta tercera persona (autora dels trets segons la defensa de l'acusat) hauria convençut a la coneguda de Vasile a presentar una denúncia falsa per incriminar a aquest veí de Vila-seca, que ja té antecedents per altres delictes.

Fonts de la investigació consideren que aquesta suposada trama contra Vasile B. té poca base sòlida i que és una estratègia de la defensa de l'acusat per confondre al jutge del que va succeir el passat 10 de juliol.

Estava amagat o no?

Les mateixes fonts que defensen la inocència de l'acusat en aquest cas, expliquen que Vasile B. mai s'ha amagat de ningú i que la recerca anunciada per Mossos d'Esquadra és inventada.

Segons fonts pròximes a Vasile B. sempre ha viscut al seu pis del carrer de l'Hospital de Vila-seca i que ha entrat i ha sortit quan ha ho ha cregut convenient, sense que ningú l'anés a buscar.

La versió és contradictòria i poc creïble  a la que fins ara han defensat els Mossos d'Esquadra, que l'han buscat durant aquests 15 dies per diversos llocs.

Fins i tot hi hagut dispositius de vigilància en diferentes zones de Reus i Vila-seca, sense que mai s'hagi pogut trobar ni enxampar aquest veí de 34 anys.

El romanès ha al·legat avui al jutjat que no s'havia presentat durant aquests dies previs ni als Mossos ni al Jutjat perquè el seu advocat de confiança està de judicis per tota Espanya i no vol cap altre lletrat.

Ahir a la tarda, acompanyat del seu advocat va comparèixer a la comissaria de Reus. Aquesta actitut de retrassar la compareixença davant el cos policial que l'està buscant també afebleix aquesta inocència que pregona dins ii fora del jutjat.

Amb tot, sigui autor dels trets intimidatoris contra la seva parella o no, el jutge considera que ha de continuar en llibertat fins a la celebració del judici.

Comentarios
Multimedia Diari