Llibres que evoquen records i ficció succeïda al passat

L’aposta de molts dels autors locals de la capital del Baix Camp es focalitza en una clara aposta per les memòries i ficcions d’època

20 abril 2018 17:07 | Actualizado a 22 abril 2018 16:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plaça del Mercadal de Reus esdevindrà aquest dilluns un focus d’intel·lecte, ja que aquest Sant Jordi torna nodrit d’una gran quantitat de títols. La gran aposta d’enguany és situar l’acció en temps remots tot gaudint del record o bé creant històries fictícies amb fets reals com a rerefons. 
 

Aquest any, també és especial per a un equipament important de la ciutat, com és el cas de la Biblioteca Central Xavier Amorós. Celebra 15 anys de trajectòria. De la fita, se’n derivaran una sèrie d’actes que es realitzaran durant aquests dies. Amb motiu de l’efemèride, per exemple, a la parada de l’Ajuntament hi haurà un espai de lectura. 

S’ha organitzat un concurs d’Instagram on se sortejarà un lot de productes culturals per als participants

D’altra banda, també s’ha organitzat un concurs d’Instagram, organitzat per les Biblioteques Municipals i el Casal de Joves de La Palma, on se sortejarà un lot de productes culturals per als participants.

Per poder accedir al premi, s’haurà de penjar una fotografia relacionada amb la Diada de Sant Jordi amb l’etiqueta #emmirallat’s15. El lliurament del lot es farà efectiu a partir de les 20.00 hores a la plaça del Mercadal.

En l’àmbit més folklòric, hi haurà una audició-ballada de sardanes, que anirà a càrrec de la Cobla Pare Manyanet al Mercadal

Els autors locals també es lluiran d’allò més a la plaça. De fet, de les 9 a les 12 del migdia bona part d’ells hi serà llegint contes. A més, de les 11.00 a la 13.00 hores podrà dur-se a terme la signatura de llibres. 

En l’àmbit més folklòric, hi haurà una audició-ballada de sardanes, que anirà a càrrec de la Cobla Pare Manyanet al Mercadal a les 18.15 hores. Seguidament, hi haurà cercavila del Drac, el Drac petit i la Víbria i amb l’acompanyament musical de la Cobla Antiga del Camp pels carrers del nucli antic de la ciutat (19.45 hores). 

La jornada continuarà amb l’exhibició castellera dels Xiquets de Reus a la plaça (a partir de les 20.15 hores) i, tot seguit, es farà l’encesa del Drac, el Drac petit i la Víbria.  

Algunes de les novetats editorials a Reus o basadaes en la ciutat

On ets, Anastàsia?

Autora: Marta Magrinyà 
Editorial: Capital Books
Pàgines: 208 pàgs.
Preu: 16,06 €

Una jove infermera de la Vall d’Hebron, la Nina Romeu, descobreix a través d’un pacient moribund, una història sobre la filla petita del tsar Nicolau II, la gran duquessa Anastàsia. 

La casa de Rose Warren

Autora: M. Lluïsa Amorós 
Editorial: Ed. Onada
Pàgines: 328 pàgs.
Preu: 19 €

L’esclat de la guerra civil trasbalsa la vida de l‘Aurora, una noia bonica que acaba de casar-se amb el Pere. Junts han tingut un fill i el marit haurà de marxar al front de l’Aragó. 

 

Set pecats

Autor: Carles Castell
Editorial: E. Bullent
Pàgines: 192 pàgs.
Preu: 16 €

Es tracta d’un recull de set contes sobre els set pecats capitals, la supèrbia, la gola, la ira, la peresa, la luxúria i l’enveja. El protagonista de cada història és un escriptor o escriptora, en el sentit més ampli.   

Si tu m'escoltes

Autora: Coia Valls
Editorial: Comanegra
Pàgines: 134 pàgs.
Preu: 14,50€

El personatge de John Cavage és el prototip de triomfador americà, és a dir, un jove pare de família amb una feina esplèndida que ha vençut tots els obstacles sense demanar l’ajuda de ningú.

 

Memòries polítiques

Autor: Ariel Santamaría.  
Editorial: La Banya Ed.
Pàgines: 592 pàgs.
Preu: 20 €

Recull de memòries d’Ariel Santamaria durant la seva estada com a regidor de la CORI a l’Ajuntament de la ciutat de Reus. Recorda especialment els relats en els plens.

Dibuixant Reus 

Autors: Teresa Llorach i Eduard López.
Editorial: Quroum Llibres.
Pàgines: 80 pàgs.
Preu: 19,50 €.

En aquest projecte Llorach exposa unes aquarel·les de la ciutat de Reus i López acompanya al lector per reus tot descobrint els seus secrets.

L'aventura del gran Reus

Autor: Josep Cruset Vallverdú.  
Editorial: Cossetània Edicions. 
Pàgines: 232 pàgs.
Preu: 18 €.

Les sis copes d’Europa guanyades consecutivament entre 1967 i 1972 és la fita de l’equip del Reus Deportiu que va dominar l’hoquei patins.

El camí de les aigües

Autora: Carme Martí.
Editorial: Amesterdam.
Pàgines: 566 pàgs.
Preu: 20,42 €.

Un viatge ple d’olors i sabors a les nostres arrels i infantesa. La novel·la descobreix la vida de la cuinera Maria Badia al segle XX a partir de la mirada de la Laura actual.

Comentarios
Multimedia Diari