Lluís Marco mostrarà l’ambició del poder aquesta nit al Fortuny

L’actor es posarà a la pell de ‘John Gabriel Borkman’ en una obra en format monòleg

04 febrero 2020 07:34 | Actualizado a 04 febrero 2020 07:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Cicle Grans Mestres del Teatre Fortuny de Reus encetarà aquest vespre la setena temporada amb l’espectacle que donarà vida l’actor Lluís Marco, John Gabriel Borkman, amb el text d’Henrik Ibsen. La proposta, en format monòleg, farà arribar al públic a un món de somnis que mai es compliran i oportunitats perdudes, així com la incapacitat d’estimar i perdonar. Abordarà també el binomi d’amistat-família. 

«L’obra, com és el cas d’un bon vi, envelleix meravellosament. Malgrat haver passat més de 100 anys que es va escriure, el seu contingut encara avui té vigència. Tracta temes universals, atemporals, que ens toquen d’aprop. Ens parlen d’un senyor que, per males pràctiques, estafa un banc, tot deixant un poble sencer arruïnat», resumeix el dramaturg i director artístic del Cicle, Francesc Cerro-Ferran. 

En aquest sentit, les falses aparences estan molt presents, ja que el protagonista, en John Gabriel Borkman, és una persona teòricament ben vista, benestant i d’una bona classe social. Tot plegat, «no ens queda tan lluny», rebla Cerro.

«De gent així ja n’hem vist. Vivim en una societat on el gust pel poder, la glòria, l’ostentació i la cobdícia sedueixen moltes persones. Això ve provocat per una manca d’elements essencials a la vida, com l’amor», afegeix. Pot ser, doncs, que això se substitueixi pel «gust excessiu de quotes de poder», diu.

Posa com a exemple, de fet, la crisis de Lehman Brothers o l’aparició de societats piramidals, senzillament.La tria per Lluís Marco per a aquest espectacle és l’ «idònia», segons el director artístic. «Capta la complexitat del personatge» i l’assumpte no queda aquí, sinó que en fa també els 8 personatges de l’obra. «Personatges com els que protagonitza Marco són els que et demanen molta implicació. Marco treballa molt bé la veu, la modula per tal de projectar la cobdícia i l’ambició desmesurada en un personatge», manifesta.

Lluís Marco també estarà acompanyat de l’actriu Antònia Ferré, intèrpret del territori, qui també intervindrà. La proposta cultural es complementarà amb una posada en escena sòbria i una escenografia treballada. Sota l’estela de Temps de reflexió, el Cicle Grans Mestres torna una edició més per convidar el públic a que pensi, reflexioni amb les emocions que desperten els actors, propers i del territori, i pensar d’assumptes importants per a l’ésser humà i la societat. 

Comentarios
Multimedia Diari