Lluís Miquel Pérez serà el nou president del Centre de Lectura de Reus

L’exalcalde encapçala l'única candidatura presentada i que quedarà ratificada el juny. Afronta una etapa d’importants reptes per l’entitat

16 mayo 2019 19:35 | Actualizado a 24 mayo 2019 12:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Lluís Miquel Pérez serà el nou president del Centre de Lectura de Reus en substitució de Jaume Massó i sense que l'entitat hagi de celebrar eleccions. Això és així perquè l'exalcalde de Reus encapçala l'única candidatura que aquest mateix dijous ha presentat, amb escreix, els avals necessaris davant de la comissió de garanties de la històrica entitat. Segons els seus estatuts, està previst que la seva designació com a nou president hagi de ser ratificada en assemblea general el pròxim mes de juny. Com acabarà passant si no es produeix una sorpresa majúscula.

Pérez ha explicat al Diari que afronta el nou repte amb «gran il·lusió» i quasi per «obligació moral» amb l'entitat una vegada se li va presentar l'oportunitat i després de tota una vida vinculada a la casa. A més a més, cal recordar que abans d'iniciar la seva etapa política, ja va desenvolupar els càrrecs de tresorer i secretari.

Pérez destaca que s'ha rodejat d'un equip renovat i format per persones molt vinculades a l'entitat

L'arribada a la presidència de Pérez arriba en un moment transcendental pel futur de l'entitat, que té sobre la taula un grapat de projectes de gran importància. Un dels més significatius consisteix en l'ampliació de les instal·lacions del centre. I és que, recentment, l'actual directiva i l'Ajuntament van donar a conèixer el conveni de col·laboració a través del qual el consistori subvencionarà amb 150.000€ tant l'enderroc d'un immoble del carrer de la Concepció com la redacció del mateix projecte. Una quantitat sobre la qual si hauria d'afegir una aportació de 250.000€, ampliable en un futur, per part de la Diputació de Tarragona. També cal apuntar una curiositat referent al fet que Pérez, en la seva faceta com alcalde, va arribar a col·locar la primera pedra d'un projecte llavors molt més ambiciós que, per diferents motius, no va veure la llum.

Però aquest no és l'únic repte, ja que pel futur president, l'entitat «necessita més socis, oferir més serveis als socis i, per damunt de tot, repensar el seu paper, en la societat que vivim, plena de reptes i oportunitats, amb visió estratègica i relleu generacional, que ja hem iniciat». Una línia futura que espera dibuixar a través de la confecció d'un pla estratègic a diferents anys vista i que començarà a treballar des del primer dia.

Pérez també ha destacat que per tal d'afrontar aquesta decisiva etapa s'ha rodejat d'un equip renovat i de persones vinculades a l'entitat. De fet, aquest mateix dijous ha nomenat les persones que compondran el Consell Directiu. Aquestes són: Fina Masdéu Abril (secretària general); Hèctor Fort Robert interventor General; Montserrat Amigó Pla (secretària del Consell Directiu); Josep Maria Farrés Ferraté (tresorer) i Carme Just Masdéu (directora de la biblioteca).

«Transparència»

D'altra banda, també volia deixar palès que les causes judicials que té pendents de la seva anterior etapa com alcalde de Reus no comprometran l'entitat. «Si calgués, posaria a disposició dels socis, reunits en assemblea, la viabilitat del càrrec de president». No obstant això, en aquest sentit, recordava que «en els diversos procediments judicials que he hagut d'afrontar, fins ara he quedat exonerat i declarat innocent».

Comentarios
Multimedia Diari