Lluís Pallejà serà el cap de llista de Primàries Reus a les municipals

La seva candidatura ha obtingut 190 vots, quedant per davant de Jordi Pouget i de Lluís Agustench

23 febrero 2019 21:59 | Actualizado a 25 febrero 2019 08:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Lluís Pallejà serà el cap de llista de Primàries Reus a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig després de guanyar les votacions internes celebrades aquest dissabte a la seu d'Òmnium Baix Camp. La candidatura de Pallejà ha estat la que ha sumat més vots de les tres que es presentaven a l'elecció d'alcaldable del moviment republicà. En total, ha comptat amb 190 vots, mentre que Jordi Pouget i Lluís Agustench, els altres dos candidats que concorrien a les urnes, han tret 87 i 80 vots respectivament. Segons les dades facilitades des de Primàries Reus, de les 804 persones registrades a la plataforma han votat 357 (el 45%).

Lluís Pallejà es mostrava satisfet una vegada conegut el resultat de les votacions i molt il·lusionat davant del repte de les municipals. «Hem de continuar treballant amb la mateixa línia per aconseguir que l'ajuntament tingui un alcalde republicà i evitar els partits de dretes del bloc del 155», ha manifestat.

Les votacions van tenir lloc a la seu d'Òminum i van comptar amb una participació del 45%

Per aconseguir materialitzar aquest canvi a la política local, Pallejà ha assegruat que continuen oberts «a qualsevol partit que tingui intenció d'unificar el vot republicà». Més enllà de l'eix nacional, l'alcaldable de Primàries Reus també vha deixat clar que desenvoluparan un programa de partit en clau local.

En la jornada d'aquest dissabte també s'ha votat la resta de la llista, que en els primers llocs ha quedat configurada, de forma provisional, amb Úrsula Subirà, Biel Ferrer, Ester Cabré i Anna M. Sugranyes.

La llista unitària

Els tres candidats que es presentaven per liderar el moviment de Primàries Reus ja havien mostrat la seva intenció de presentar-se setmanes abans. Ara haurà de treballar per encarar unes municipals que tindran lloc d'aquí a menys de quatre mesos i amb la certesa que cap dels grans partits participaran del que volia ser una llista unitària que agrupés tot el moviment independentista. De fet, les votacions s'havien anat posposant a l'espera que alguna de les forces polítiques sobiranistes s'hi acabés sumant. Fins i tot es van celebrar algunes reunions.

No obstant això, finalment l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), deNouReus, Solidaritat i Demòcrates per Catalunya han mostrat públicament el seu suport. Les votacions, entre altres, han utilitzat una de les urnes del referèndum de l'1-O.

Comentarios
Multimedia Diari