Llum verda a la nova carretera entre la Selva i Almoster

Els alcaldes dels dos municipis esperen que les obres comencin abans d’acabar el mandat

29 julio 2018 15:09 | Actualizado a 01 agosto 2018 11:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat l’estudi mediambiental que dóna llum verda a la construcció de la nova carretera entre la Selva del Camp i Almoster. 

Jordi Vinyals, alcalde de la Selva i diputat a la Diputació, assegura que ara «només queda la redacció de l’estudi executiu, la licitació i l’inici de les obres». Uns treballs que espera que puguin començar al més aviat possible. 

La carretera ha aixecat polèmica entre alguns col·lectius perquè  en el tram més proper a la Selva representarà la construcció d’una nova via, paral·lela a un camí asfaltat actual. Consideren els contraris a aquesta opció que es  «trinxa el territori». 

El traçat global de la carretera s’iniciarà a la rotonda d’accés a l’actual camí, superarà Almoster per la part de baix del municipi i enllaçarà amb la carretera de Castellvell a l’altura del camí de la Creu. 

Obra imprescindible

Àngel Xifré, alcalde d’Almoster, assegura que «aquesta carretera és molt important perquè molts serveis nostres depenen de la Selva: l’escola de música, els serveis esportius, el centre de dia... a més de l’institut. Els 50 alumnes que tenim han d’anar en minibusos perquè per l’actual traçat no hi passa un autobús de 55 places». 

Almoster també espera que la nova infraestructura permeti convertir en zona urbana l’avinguda de Catalunya i la plaça de Josep Rosselló, que està «hipotecada» per la carretera que actualment la travessa. 

Des de la Selva, Jordi Vinyals argumenta que «fa temps que es batalla per donar sortida a una necessitat i ara tenim l’oportunitat de fer-ho». Insisteix que l’obra «no és la millora d’una carretera, sinó que cal fer-ne una de nova» i acusa els contraris al projecte de tenir «interessos ocults» perquè no es faci. 

Diu que la proposta alternativa d’arranjar l’actual camí no és viable perquè «suposaria afectacions per al Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) inassumibles». 

Comentarios
Multimedia Diari