Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Localitzen a l’Arxiu de Reus les amonestacions de casament dels pares de Gaudí

L’expedient localitzat ressenya que Francesc Gaudí Serra i Antònia Cornet Bertran es van casar al maig del 1843, que la mare era de Reus i el pare, de Riudoms

EFE

Whatsapp
Retrat de l’arquitecte Antoni Gaudí de l’any 1888. FOTO: INSTITUT MUNICIPAL DE MUSEUS DE REUS (IMMR)

Retrat de l’arquitecte Antoni Gaudí de l’any 1888. FOTO: INSTITUT MUNICIPAL DE MUSEUS DE REUS (IMMR)

Les amonestacions de casament dels pares de l’arquitecte Antoni Gaudí han estat localitzades en l’escorcoll dels expedients de la Comunitat de Preveres de Reus que duu a terme l’Arxiu Municipal i Comarcal de Reus. Aquestes amonestacions ajuden a aproximar-se a la figura del geni universal, del qual Reus i Riudoms es disputen ser el bressol.

L’expedient localitzat ressenya que Francesc Gaudí Serra i Antònia Cornet Bertran es van casar al maig del 1843, que la mare era de Reus i el pare, de Riudoms. També indica que el pare feia una dècada que residia a la ciutat de Reus i que la seva mare també era natural de la ciutat, va avançar Reus Digital.

L'Arxiu treballa des de fa dos anys en una base de dades de les amonestacions

El tècnic de l’Arxiu Municipal, Pere Alegre, detalla que les amonestacions inclouen altres dades ja conegudes dels pares de Gaudí, com els seus oficis, procedència i familiars directes. Alegre explica que el document és «important» per «aproximar-se a la figura de Gaudí», però que no determina el seu lloc de naixement.

L’Arxiu treballa des de fa dos anys en una base de dades de les amonestacions, documents obligatoris que requeria l’Església com les parròquies on residien els contraents. Part del fons es va dipositar a l’arxiu de l’Arquebisbat de Tarragona, però es conserven més de 10.000 amonestacions a Reus, i quan estiguin digitalitzades podran consultar-se per internet, explica Alegre.

L’Arxiu ja va confeccionar un catàleg sobre testaments en el qual destaca, com a curiositat destacada, «que apareixia el pare del general Prim en diversos dels documents perquè era notari».

Temas

Comentarios

Lea También