L’oli DOP Siurana es distingeix com a producte d’alta qualitat a Reus

La Festa de l’Oli seguirà avui, dissabte, durant tot el dia amb una pila d’activitats i tallers

16 noviembre 2019 00:50 | Actualizado a 19 noviembre 2019 18:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Festa de l’Oli i la 23a Fira Siurana va inaugurar ahir a la capital del Baix Camp una altra edició en homenatge a aquest producte de la terra tant preuat: l’oli de la DOP Siurana. Amb una vintena de participants, entre cooperatives i restaurants, la plaça de la Llibertat va quedar petita amb un continuada afluència d’assistents.

Famílies amb nens, tot degustant pa amb oli i xocolata, i nombroses parelles interessades en tots cadascun dels tallers i tastos van nodrir la plaça en una trobada que es va allargar fins a les 21 hores de la nit. «Són les 19.15 hores i ja han passat prop de 500 infants i, de tiquets venuts, prop de 200. Ningú s’ha quedat sense la seva llesca de pa, oli i xhocolata», va dir la seva en Ramon de la Fuente, de la Pastisseria Huguet, present a l’acte. La Fira de l’Oli continuarà avui dissabte a partir de les 10 hores del matí amb diferents activitats.

Gran qualitat i bon gust

«L’any passat vam tenir una collita molt curta, però la d’enguany és abundant. Amb aquesta climatologia, però, la recolecció s’està ajornant. La qualitat, a més, és molt bona i ho sabem a través dels tastos. Com som una cooperativa petita, anem a la recerca de la qualitat i el bon gust, son els nostres valors afegits», va dir el secretari de la Cooperativa d’Almoster, Josep Maria Fort Olivé.

A més, va donar xifres de producció: uns 400.000 kg d’olives de varietat Arbequina. «A la fira presentem la nostra marca Mosteroli i, enguany, per primer cop anirem a la fira de Tarragona. D’altra banda, el dia 1 de desembre sempre fem la Fira de l’Oli d’Almoster, que arriba a la 39a edició. És d’allò més antiga a la zona», afegeix.

Per la seva banda i propers a celebrar el centenari l’any vinent, la Cooperativa de les Borges del Camp també va oferir bons números pel que fa a producció. Montse Cadenas, administrativa de l’oficina de la cooperativa, va assegurar que «assolirem els 600.000 kg, una collita profitosa». Així doncs, l’oli serà el centenari i d’una qualitat òptima.

Comentarios
Multimedia Diari