Más de Reus

Reus Societat

L'onada de fred siberià congela les fonts públiques de Reus

Les baixes temperatures d'aquesta nit, que han baixat dels zero graus, han deixat una imatge força insòlita a la ciutat. La Guàrdia Urbana i Protecció Civil han localitzat a cinc persones sense sostre i els ha ofert allotjament

F.G.

Whatsapp
Imatge d'una placa de gel a la font de la plaça Joan Rebull de Reus. Foto: A. Mariné

Imatge d'una placa de gel a la font de la plaça Joan Rebull de Reus. Foto: A. Mariné

L'onada de fred siberià també s'ha notat a Reus amb un important descens de les temperatures que, aquesta nit, han baixat dels zero graus. Això ha provocat imatges força insòlites a la ciutat com ara contemplar l'aigua de les fonts públiques totalment glaçades. Així doncs, les fonts de la plaça Joan Rebull al passeig Mata o la que es troba a la plaça de les Oques estaven aquest matí congelades davant la sorpresa de molts ciutadans. Alguns d'ells, com és el cas de @ayeste8 han penjat vídeos i imatges a les xarxes socials.  

Cal recordar que ha principis de setmana l'Ajuntament de Reus va donar instruccions a l’empresa concessionària del servei de neteja urbana perquè no actués als vials amb aigua i que suspengués el rec de fonts i jardins per evitar el risc de crear plaques de gel que poguessin provocar accidents. També va iniciar els tràmits per coordinar la Brigada Municipal i l’empresa concessionària del servei de neteja perquè s'abastís de sal davant de possibles gelades.

Atenció als sense sostre

En aquests moments, l'Ajuntament de Reus manté activat el dispositiu de prevenció i d’intervenció del Pla Neucat. Aquest dispositiu compta amb la implicació de la Guàrdia Urbana, les regidories de Benestar Social i de Via Pública i el servei municipal d’Emergències i altres serveis municipals. Enguany, també s'ha incorpora algunes millores arran de la col·laboració amb la Fundació Arrels per treballar l'atenció a les persones sense llar.

En aquest sentit, aquesta matinada la Guàrdia Urbana i els voluntaris de Protecció Civil han localitzat i assistit a cinc persones sense sostre. A totes ells, segons informa el mateix Ajuntament de Reus, se'ls ha ofert allotjament per passar la nit i la possibilitat d'adreçar-se als Serveis Socials municipals per fer un seguiment personalitzat de cada situació. Des de divendres passat s'ha reforçat el protocol d'acollida, intervenció i seguiment destinat a persones que es troben al carrer.

Més enllà d'aquestes mesures concretes, el consistori també fa una crida a les famílies, en especial a les que tenen cura de gent gran i infants, a emprendre les mesures de prevenció particulars que siguin necessàries. També recomana precaució en els desplaçaments, tant a peu com amb cotxe. Així mateix, recorda a la ciutadania que qualsevol que detecti una persona que es troba en una situació d'emergència amb motiu del fred, pot trucar al telèfon de Serveis Socials 977010034 o al 092 de la Guàrdia Urbana al 092.

Temas

  • REUS

Lea También