L'onada de fred siberià congela les fonts públiques de Reus

Les baixes temperatures d'aquesta nit, que han baixat dels zero graus, han deixat una imatge força insòlita a la ciutat. La Guàrdia Urbana i Protecció Civil han localitzat a cinc persones sense sostre i els ha ofert allotjament

19 mayo 2017 16:42 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'onada de fred siberià també s'ha notat a Reus amb un important descens de les temperatures que, aquesta nit, han baixat dels zero graus. Això ha provocat imatges força insòlites a la ciutat com ara contemplar l'aigua de les fonts públiques totalment glaçades. Així doncs, les fonts de la plaça Joan Rebull al passeig Mata o la que es troba a la plaça de les Oques estaven aquest matí congelades davant la sorpresa de molts ciutadans. Alguns d'ells, com és el cas de @ayeste8 han penjat vídeos i imatges a les xarxes socials.  

 

Cal recordar que ha principis de setmana l'Ajuntament de Reus va donar instruccions a l’empresa concessionària del servei de neteja urbana perquè no actués als vials amb aigua i que suspengués el rec de fonts i jardins per evitar el risc de crear plaques de gel que poguessin provocar accidents. També va iniciar els tràmits per coordinar la Brigada Municipal i l’empresa concessionària del servei de neteja perquè s'abastís de sal davant de possibles gelades.

Atenció als sense sostre

En aquests moments, l'Ajuntament de Reus manté activat el dispositiu de prevenció i d’intervenció del Pla Neucat. Aquest dispositiu compta amb la implicació de la Guàrdia Urbana, les regidories de Benestar Social i de Via Pública i el servei municipal d’Emergències i altres serveis municipals. Enguany, també s'ha incorpora algunes millores arran de la col·laboració amb la Fundació Arrels per treballar l'atenció a les persones sense llar.

En aquest sentit, aquesta matinada la Guàrdia Urbana i els voluntaris de Protecció Civil han localitzat i assistit a cinc persones sense sostre. A totes ells, segons informa el mateix Ajuntament de Reus, se'ls ha ofert allotjament per passar la nit i la possibilitat d'adreçar-se als Serveis Socials municipals per fer un seguiment personalitzat de cada situació. Des de divendres passat s'ha reforçat el protocol d'acollida, intervenció i seguiment destinat a persones que es troben al carrer.

Més enllà d'aquestes mesures concretes, el consistori també fa una crida a les famílies, en especial a les que tenen cura de gent gran i infants, a emprendre les mesures de prevenció particulars que siguin necessàries. També recomana precaució en els desplaçaments, tant a peu com amb cotxe. Així mateix, recorda a la ciutadania que qualsevol que detecti una persona que es troba en una situació d'emergència amb motiu del fred, pot trucar al telèfon de Serveis Socials 977010034 o al 092 de la Guàrdia Urbana al 092.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari