L'orgull de ser barber a Reus

L'aparició de noves formes i estils de lluir la barba en el sector més jove han generat un augment de la demanda dels serveis de barberia a la ciutat

19 mayo 2017 20:04 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El concepte de les barbes torna a ser tendència. De fet, abasta tot un món ampli i especialitzat. Nous estils també més acurats han fet sorgir productes determinats per la cura i el manteniment de la barba: olis naturals, cera especial, xampú, sabons i pintes, entre d’altres. Així doncs, aquell estil casual i despreocupat, fins fa poc molt estès, conviu amb estils més treballats. Aquesta demanda ha generat una certa recuperació de les tècniques de perruqueria que no estaven en massa ús. «Fins ara els estils que es duien eren força informals i ara la gent es preocupa més per la seva imatge», explica el perruquer Manel Oliva mentre repassa una barba detingudament.

Des de la Perruqueria Joan –ubicada al carrer dels Recs– afegeix sobre el sector de la barberia a la ciutat que «sempre hem tingut una clientela fidel pel que fa a les barbes, però sí que és veritat que s’ha observat una pujada per l’aparició de noves tendències. Més allunyada, a l’avinguda Països Catalans, es troba la Barberia d’en Martí. El mateix destaca que «potser el sector es troba una mica deixat i desprotegit».

 

Sorgiment d’estils

El perruquer Joan corrobora el sorgiment de moltes novetat al sector. «Únicament has de passejar pel carrer. Pots veure tupés, cabells molts curts i rapats pel darrere, cabells arrissats i, amb les barbes passa igual. Llargues, curtes, etc. Has d’estar a l’aguait amb tot això i molt actualitzat», detalla. Manel Oliva diu que «ha sorgit un estil de barba incipient, l’estil hipster». Un terme estès en molts àmbits com ara la cultura, formes de vestir i, en aquest cas, en maneres de lluir barba. Segons el Oliva, l’estil a les perruqueries ha vingut «amb molta força en acabar 2015». Segons el perruquer Manel Oliva aquest estil es diferencia per dur uns degradats de cabell molt acurats i treballats. «S’ha recuperat el concepte de les barbes i la gent busca professionals que tinguin la preparació tècnica deguda», aporta.

Quant al tipus de públic que demana aquests serveis, a la Perruqueria Joan es destaca que «la gent que es fa la barba acostuma a freqüentar sempre el mateix barber, perquè així no ha de donar més explicacions. Vam començar amb barbes de tres dies i hem acabat amb barbes llargues», comenta en Joan. Oliva mesura la franja d’edat sol·licitant a un públic juvenil, característica que també es recolzada des de la Barberia d’en Martí. «Solen ser d’entre 25 i 45 anys. També hi ha de més grans, però es veu més a Barcelona. No crec que trigui mot a implantar-se aquí», conclou Oliva.

Comentarios
Multimedia Diari