L’orientació personalitzada i la implantació del nou FabLab, claus de La Salle Reus per aconseguir l’èxit entre el seu alumnat de Batxillerat

Uns dels objectius del centre escolar són estimular la necessitat d’aprendre i despertar la curiositat intel·lectual de l’alumnat

22 mayo 2020 09:28 | Actualizado a 27 mayo 2020 13:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Batxillerat és una etapa clau que marcarà el futur social i educatiu més immediat dels joves. Per aquest motiu, a La Salle Reus es dediquen grans esforços, perquè nois i noies surtin de l’escola amb tot allò que els cal per viure com a persones formades i responsables.

És per això que s’ofereix una educació en valors caracteritzada per una metodologia centrada en les necessitats de cada alumne, en l’autonomia responsable i en l’exigència personal, tot fent ús dels avenços tecnològics i mitjans didàctics més eficaços. 

Tots i cadascun dels projectes que s’ofereixen tenen com a objectius principals estimular la necessitat d’aprendre i despertar la curiositat intel·lectual de l’alumnat. La implementació del nou FabLaB ha comportat que innovació i creativitat arrodoneixin el Batxillerat de La Salle Reus. Un espai on tots els alumnes, independentment de l’itinerari escollit, experimentaran amb el disseny, la robòtica, la fabricació i la impressió d’objectes.

L’atenció personalitzada i l’acompanyament personal tenen una gran importància, ja que cal que l’alumnat adquireixi les habilitats i els coneixements necessaris per formar-se com a persona adulta amb esperit crític i, alhora, preparar-se per al món universitari o el dels cicles formatius.

Batxillerat Dual i aposta per la recerca

A La Salle Reus s'ofereix la possibilitat de cursar el Batxillerat Dual, de manera simultània als estudis reglats. Aquest és un programa oficial de convalidació internacional del títol de batxillerat que permet als alumnes obtenir dues titulacions simultànies: la del propi país d'origen i l'American High School Diploma.

D’altra banda, una de les apostes de La Salle Reus és la posada en valor de la recerca. Una bona elecció del tema del treball a realitzar i una bona orientació tutorial durant el procés són garanties d’èxit per obtenir una bona qualificació. A més, són una gran eina per iniciar els alumnes en una metodologia d’investigació i aprenentatge que hauran d’afrontar en estudis posteriors.

De fet, aquest aspecte es tradueix any rere any en nombrosos premis convocats per institucions públiques i privades. Un reconeixement que reben molts alumnes de Batxillerat del centre, que també obtenen uns excel·lents resultats en les Proves d’Accés a la Universitat. 

Uns resultats excel·lents per a una escola de ciutat, que forma persones i professionals de futur, però que també treballa per mantenir un fort vincle amb la ciutat de Reus i amb tot el seu teixit associatiu i cultural.

Comentarios
Multimedia Diari