Loteria: Quan la sort somriu a una cinquantena de dones

Riudecols. Bona part del primer premi de la Loteria de Nadal va anar a parar a l’Associació de Dones Puigcerver d’aquest municipi

30 diciembre 2019 19:40 | Actualizado a 02 enero 2020 11:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Poques vegades un municipi de 1.200 habitants havia tingut tanta sort per càpita. A Riudecols va caure, el passat diumenge 22 de desembre, una part del pastís de la que ja serà la famosa Loteria del Cachirulo. A més a més, la sort va tenir un destacat color violeta.

«Al poble, ara les dones som les riques», deia Montse Siurana, riudecolenca i vicepresidenta de l’Associació de Dones Puigcerver, als informatius de TV3 del passat dilluns. I és que gràcies a la seva entitat, una cinquantena de famílies tindran les butxaques una mica més plenes.

Com cada any, el passat mes d’octubre, l’Associació de Dones va celebrar un sopar i un cop més la Filo va portar les butlletes de la Loteria del Cachirulo de Reus. Es tracta d’una membra de l’entitat que també està vinculada amb el centre aragonès. Amb la tradició apresa, gran part de les membres del grup va comparar-ne col·laboracions.

«N’estem molt contentes, i el 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, es notarà», explica l’alcaldessa del poble, Bea Mayordomo. La majoria de les membres han decidit repartir-ho a la família i als amics i guardar-ne una mica per estalviar.

El centre aragonès El Cachirulo fa temps que està vinculat amb el municipi, on havien anat a ballar i cantar-hi jotes més d’una vegada. Ara, la insistència rutinària de la Filo per col·laborar amb l’entitat mitjançant la butlleta ha donat fruit, també, al municipi.

Un impuls pel municipi i l’entitat

A Riudecols hi viuen unes 1.200 persones. Segons la batlle, sumant altra gent del municipi que va comprar la butlleta, a part de les membres de l’associació, unes 70 famílies se n’han vist beneficiades.

Això pot suposar un doble benefici, d’una banda pel municipi. «Són gairebé 10 milions d’euros els que han tocat aquí. La gent ja ha demanat permís d’obres, cosa que pot ser un impuls pel poble», destaca Mayordomo. D’altra banda, esperen que aquest seguiment mediàtic serveixi per fer créixer l’Associació de Dones Puigcerver. «La majoria de membres són gent gran i volem que les joves s’uneixin per seguir donant-li continuïtat, que vegin que fem activitats i que serveix», resumeix, esperançada, l’alcaldessa.

Comentarios
Multimedia Diari