L'usuari valora el servei de bus de Reus amb un notable, la nota més alta des del 2001

Una enquesta de Reus Transport també demostra que l'Hospital Sant Joan és el destí més sol·licitat pels viatgers

19 mayo 2017 18:52 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Reus Transport des de l’any 2001 realitza enquestes de satisfacció als seus usuaris per valorar la qualitat del servei ofert. En dades del passat 2015 els resultats obtinguts d’una mostra de 800 persones qualifiquen el servei amb un 8,27 de puntuació mitjana, la més alta des de l’inici de la realització del sondeig.

Els usuaris, pel que fa a la freqüència de la utilització del transport, troben que la majoria realitza dos viatges al dia i que gairebé el 50% agafa el bus diàriament, un percentatge que s’ha mantingut durant els últims anys.

En el cas de les persones que agafen el bus dos o tres dies per setmana el percentatge baixa al 30% i si parlem de les persones que l’agafen un dia o menys, els números encara són més inferiors. El perfil d’usuari és majoritàriament de persones menors de 59 anys que treballen o estudien i que agafen les línies 30 i 500.

Els aspectes més valorats

Els aspectes més valorats de tot el relacionat amb la informació del servei són els cartells electrònics i la informació a temps real que hi ha a les parades. Referent als aspectes que afecten el funcionament, augmenten la mitjana al voltant de mig punt: la ubicació i la conservació de les parades i els recorreguts de les línies, també la relació qualitat-preu del servei –el bitllet es manté a 1,5 euros des del 2013. La neteja, la seguretat, la comoditat, la velocitat o la conducció es situen al voltant del 8.

Els punts de la ciutat on s’acostuma a anar més amb l’autobús són l’Hospital Universitari de Sant Joan, amb 7 de cada 10 dels enquestats i el Mercat Central i les estacions de tren i autobusos que el segueixen en segon lloc.

En el cas d’una pregunta realitzada sobre la forma com les persones accedien a La Fira Centre Comercial, els resultats majoritàriament van indicar que el desplaçament acostumava a realitzar-se amb transport públic i també a peu, tot i que en aquest cas no s’especifiquen més dades.

El nombre de viatgers de l’any 2015 va augmentar un 3,6% respecte a l’any 2014, situant-se aproximadament en els 2,4 milions de desplaçaments. Sent la línia 20, que travessa la ciutat des del barri Immaculada fins a Sant Josep Obrer i l’Hospital, amb més de 980.000 usuaris i el 40% del total la més utilitzada. La línia 10 i la línia 11 que uneixen el barri Montserrat amb el Barri Gaudí i l’Hospital són les segones més concorregudes amb més de 900.000 usuaris i un 37% del total. La línia 50, que realitza trajectes a l’aeroport va superar els 85.000 viatgers.

Comentarios
Multimedia Diari