Mar de Riudecanyes tindrà enllumenat públic més de 30 anys després de construir-se

La urbanització Mar de Riudecanyes comença a veure la llum al final del túnel. La metàfora té més sentit que mai, perquè els veïns d’aquest racó de Riudecanyes porten més de 30 anys sense enllumenat públic. 

11 julio 2018 09:17 | Actualizado a 17 julio 2018 08:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’empresa Cobra Instalaciones y Servicios S.A la responsable d’executar les obres de la segona fase de millora de la urbanització, instal·larà 136 fanals, amb un  pressupost lleugerament superior als 700.000 euros, el que representa un 10% menys respecte l’import de sortida quan es va fer el concurs públic.  

Així ho ha determinat la mesa contractació que, amb l’adjudicació, permet fer un pas important per a la futura millora d’aquesta zona del municipi on s’hi ha de fer arribar diversos serveis bàsics. 

En concret, la fase que s’ha de desenvolupar a partir d’ara és la segona, la Fase 2 del Projecte d’Urbanització. A més d’incloure la instal·lació de l’enllumenat públic, també es col·locarà les corresponents rases i la xarxa elèctrica. 

Dignificar la vida dels veïns
El projecte també inclou la finalització de les obres del clavegueram pendent. Bàsicament, queda col·locar les bombes impulsores de les aigües residuals i les corresponents instal·lacions.  

L’obra ha de permetredignificar la vida dels veïns d’aquesta urbanització que fa més de 30 anys que viuen sense enllumenat. L’any 1985, l’empresa que va promoure aquesta urbanització va fer fallida deixant les obres a mig fer i abandonant la instal·lació de serveis bàsics com la llum o altres com la piscina comunitària. 

Ara tot canviarà amb l’execució de les obres que tindran continuïtat amb tota seguretat ja que l’ajuntament constituirà una comissió de seguiment de les mateixes on hi inclourà també a l’associació de veïns de la zona. 

Un cop enllestides aquestes obres de la segona fase, quedarà pendent d’execució la fase 3, corresponent a acabar un seguit de temes del servei d’aigües de la urbanització i la pavimentació de tots els carrers.

Cal recordar que aquesta important intervenció a Mar de Riudecanyes, es va decidir fer-la per fases per possibilitar que els veïns poguessin afrontar l’import de les quotes urbanístiques que van al seu càrrec, obligacions derivades del Pla d’Ordenació Urbanística aprovat per la Generalitat el 2007. 

Cal assenyalar que la de Mar de Riudecanyes és una de les 2.400 urbanitzacions que hi ha pendents d’acabar, perquè s’han aturat per diversos motius, arreu de Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari