Maria Saavedra: «Feia temps que estava cansada de la ciutat i el que buscava era la muntanya»

Baix Camp. Maria Saavedra ja és la nova encarregada de l’explotació del Refugi d’Arbolí

CARLES BARDOU CIURANA

Whatsapp
Maria Saavedra torna a donar vida al Refugi d’Arbolí. FOTO: FABIÁN ACIDRES

Maria Saavedra torna a donar vida al Refugi d’Arbolí. FOTO: FABIÁN ACIDRES

La terrassenca Maria Saavedra és, des del passat mes de juny, l’encarregada del Refugi d’Arbolí. L’establiment, propietat de l’Ajuntament de la localitat, havia quedat vacant i es va treure a concurs públic la seva explotació. Saavedra ho va saber per un amic que li va comentar i de seguida va mostrar-hi interès. Tant que es va presentar per a optar a aconseguir la cessió d’ús del local i, de fet, la va guanyar.

«Feia temps que estava cansada de la ciutat i el que buscava era la muntanya, estar a prop de la naturalesa», explica. Fa anys que vivia a la Part Alta de Tarragona, on s’hi va traslladar per estudiar Pedagogia a la Universitat Rovira i Virgili. Ara, sola, ha optat per fer aquest canvi de vida que s’emprèn com un «megarepte».

La cessió de l’explotació del Refugi és de vuit anys amb dues possibles pròrrogues de dos anys més i un lloguer per a poder-hi fer el negoci. Aquest espai, ubicat a l’antiga rectoria de la petita localitat de poc més de 100 habitants, disposa de servei de bar i menjador, d’allotjament i d’una sala polivalent «que permet oferir servei per a la gent que tenim allotjada com per realitzar-hi activitats amb grups com tallers, formacions o trobades», indica la nova regenta de l’establiment. A més, s’ofereix tota mena d’informació sobre les zones d’escalada o rutes per fer caminant pel terme. En aquest sentit, Arbolí compta amb una extensa àrea d’escalada emmarcada en les Muntanyes de Prades, amb prop de 500 vies diferents que l’han convertit en un dels espais més populars entre les persones escaladores. Aquest és un dels atractius que vol posar en valor la Maria. Ella practica aquest esport de risc i, tot i conèixer amb anterioritat aquesta zona, assegura que «per poder conèixer bé aquest indret i tots els seus racons em fan falta uns quants anys per anar descobrint tot el que et poden oferir aquestes muntanyes».

Integrar-se i innovar

Des de la seva arribada a la localitat, afirma que s’ha sentit molt acollida pels nous veïns i veïnes. «La gent és molt maca i acollidora», comenta. Saavedra es mostra molt feliç d’haver aconseguit aquesta oportunitat i diu que està «immensament agraïda a la població d’Arbolí» per haver confiat en ella.

Com a pedagoga que és, vol aplicar els seus coneixements en aquesta nova tasca que ha assumit. Així mateix, creu que una de les línies d’actuació que pot implementar al Refugi, i que té previst fer de cara a la temporada d’hivern, és «contactar amb escoles, caus i esplais per poder engegar activitats relacionades amb l’entorn i el territori», explica. Aquesta vessant més formativa i educativa que vol oferir donarà a conèixer un espai de la comarca amb potencial, a la vegada que servirà per conscienciar «als nois i noies que participin» de la importància que té preservar i cuidar els entorns naturals que tenim a casa nostra.

Temas

Comentarios

Lea También