Maridatge culinari de creativitat i proximitat a Reus

Ganxet Pintxo. El restaurant DO Vinoteca i Cuina és el reflex de l’esperit de treball continu

14 abril 2018 14:53 | Actualizado a 14 abril 2018 14:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

A l’interior del restaurant DO Vinoteca i Cuina (carrer Santa Anna, 14) es respira una gastronomia creativa i amb personalitat. La base és un ampli ventall de productes de proximitat i de qualitat, maridats amb una extensa selecció de vins del territori. Xavier Mariné està al capdavant de l’establiment, que obrí les seves portes fa dos anys, i que compta amb l’experiència heretada dels anys que encapçalà el Restaurant Antull. «Des del primer any que vam obrir el Restaurant Antull hem col·laborat amb la Ganxet Pintxo, i d’això fa aproximadament uns vuit anys», explica Xavier Mariné.

Després d’aquest temps, el balanç és molt positiu. «La ruta de tapes ha millorat amb els anys, i en les últimes edicions s’ha enfocat a què la Ganxet Pintxo sigui una ruta de tapes gurmet», reflexiona el responsable del restaurant DO Vinoteca i Cuina, i recorda que la iniciativa gastronòmica «compleix perfectament amb el suport del patrocinador, Estrella Damm, amb l’objectiu de patrocinar els establiments de la ciutat i la gastronomia».

Tarannà gastronòmic
El Xavier Mariné recorda que la seva participació en la ruta de tapes sempre ha estat marcada per «oferir, en cadascun dels pintxos, el reflex culinari del DO Vinoteca i Cuina». En paraules del responsable del restaurant, «els pintxos transmeten el que nosaltres fem a la cuina de l’establiment i que ens identifica». Segons el mateix relat «amb el tancament del Restaurant Antull vam transportar la cuina fins al DO, i oferir una cuina més elaborada». El Xavier Mariné destaca que «també estem immersos en la fusió de cuines, una experiència que hem volgut transmetre en la proposta de la Ganxet Pintxo de primavera».

En xifres, l’oferta gastronòmica del DO Vinoteca i Cuina inclou més d’una vintena de tapes; la secció de tall, amb embotits de proximitat i de qualitat; i un apartat de suggeriments de mercat. «Aquesta és una de les novetats. Durant la setmana comprem productes de mercat i a partir de dijous incloem els plats en l’oferta de degustació per suggerir-la als clients», explica Xavier Mariné. La carta de presentació és la següent: «Fruit de l’evolució sorgeix aquest nou concepte per tal de poder apropar la nostra cuina a tots vosaltres i el nostre esperit de treball continu. Els nostres proveïdors de confiança ens porten les millors matèries primeres per poder elaborar els plats més suculents, sempre cuinats amb el nostre estil». El treball del dia a dia, una àmplia oferta culinària i un tracte de proximitat i transparència, pel que fa a les elaboracions i el producte que s’utilitza al restaurant DO Vinoteca i Cuina, completen el tarannà gastronòmic de l’establiment.

Comentarios
Multimedia Diari