Marta Magrinyà: 'Vull oferir un pregó de tot cor'

L´escriptora reusenca Marta Magrinyà serà la veu d´aquest Sant Pere a la ciutat, oferint un pregó de llibre evocant emoció i molts sentiments

19 mayo 2017 18:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un pregó diferent, però emotiu, que demostri l’orgull de pertànyer a la ciutat que estima de tot cor. Aquesta premissa és de la qual parteix la pregonera d’enguany, l’escriptora i periodista Marta Magrinyà. «En rebre la trucada de l’alcalde i en assabentar-me que el proper 24 de juny donaria inici a la festa major, no m’ho vaig poder creure. Va ser un plaer màxim i no m’esperava que em fes tanta il·lusió», diu una vegada més Marta Magrinyà.

Es veu il·lusionada i admet que se’l vol preparar a consciència. L’acte es durà a terme al Saló de Plens de l’Ajuntament, a partir de les 20 hores, del dia 24 de juny i la literada ja frisa perquè arribi. «M’he fixat en com ho han fet fins ara els pregoners i les pregoneres que han anat passant. De fet, provenen d’àmbits molt diversos i cadascú aporta el seu estil. Una cosa que, si més no, dóna una mica de dinamisme a la lectura anual», admet Magrinyà.

Sobre les seves idees prèvies, la periodista pretén elaborar un pregó arrelat a la quotidianitat i, tot i que afirma que «no serà bufar i fer ampolles», té guardades moltes idees. «El que vull fer serà molt personal i vull aportar el que em surti de dins, plasmar els meus sentiments. Vull oferir un pregó de tot cor», diu joiosa. I és que la pregonera admet que el llistó està molt alt, però «escriure’l ajuda també a conèixer la ciutat i a ella mateixa . Sempre pots aprendre més coses de la teva gent , tot pensant en ella per escriure», explica la reusenca, que a més als seus llibres ja retrata personatges reusencs.

La tasca d’escriure

De fet, la seva activitat com a escriptora ja li genera aquest exercici interior de cercar vivències i buscar relacions amb elements històrics de Reus, i qui millor per fer un pregó que algú que ha creat ficcions sobre racons de la seva ciutat. Com va admetre a principis de juny en una entrevista en el programa de La Xarxa La tarda, el qual s’emet de dilluns a divendres a LANOVA Ràdio, Magrinyà va esmentar que el seu últim llibre, La força del vent, també parla «d’històries de ficció que succeeixen als carrers reusencs i és una gran responsabilitat, fins ara havia ambientat els fets en llocs que no existien».

Segons Magrinyà, mitjançant els llibres i les històries és possible donar-se a conèixer com autor. «Ha estat un any bo el d’enguany. Que la gent et conegui a través de les teves lletres i del que tu expliques és gratificant. Vulguis o no poses molt de tu mateixa. Hi aboques l’ànima», aclareix. Marta Magrinyà va néixer a Reus el 1969 i es va llicenciar en Ciències de la Informació a la UAB. Dins la seva producció literària hi ha els llibres Esperant bones notícies (2006), Terra d’instints (2007) i el més nou, La força del vent (2016).

Comentarios
Multimedia Diari