Martín (PSC): 'El govern ha d'assumir responsabilitats en matèria educativa'

Pels socialistes, una de les principals causes de la situació en la implantació del model 3+2

19 mayo 2017 15:59 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«És inacceptable que el govern de la ciutat admeti que s’ha equivocat en les decisions que ha pres en matèria educativa i no assumeixi cap responsabilitat». El portaveu del Grup Municipal, Andreu Martín, va estar ahir així de contundent després que la regidoria d’Ensenyament hagi anunciat la realització d’un estudi d’escolarització per evitar que alguns centres es converteixin en guetos.

«Per primera vegada en cinc anys, el govern reconeix que hi ha greus desequilibris entre els centres docents. I això és fruit del model implantat pel govern a partir del 2012», va assegurar Martín, per a qui les principals causes de la alarmant situació són la «reducció de grups i la implantació del model 3+2, que només ha afavorit a determinades escoles». Pel portaveu, això ha provocat que «l’equitat i la igualtat d’oportunitats no estiguin garantides en tots els centres de la ciutat», una situació que va qualificar de «molt preocupant i que requereix una acció decidida».

Per aquest motiu va lamentar que, lluny d’això, el govern hagi decidit fer una enquesta a les famílies i un estudi posterior amb les dades que s’obtinguin. «La regidoria d’Ensenyament ha pres una sèrie de decisions errònies, i algú haurà d’assumir les responsabilitats. No es pot passar la pilota a les famílies. La situació reclama una actuació ràpida i contundent del govern, que ja disposa de prou informació per fer-ho, per evitar que el problema s’agreugi encara més».

Passos de vianants elevats

D’altra banda, el grup municipal del PSC demanarà en el ple municipal que tindrà lloc aquesta tarda, a partir de les quatre, que l’Ajuntament de Reus instal·li passos de vianants elevats al carrer de la Selva i al carrer Josep Anselm Clavé, just davant les portes d’accés al col·legi La Presentació, per reduir la velocitat dels vehicles i evitar accidents. El Partit Socialistaha rebut la preocupació de molts pares i mares d’alumnes d’aquesta escola de Reus pel perill i risc d’atropellament a l’entorn del centre durant l’entrada o sortida dels alumnes i, també, de les seves famílies quan porten i van a buscar els nens a l’escola, reclamant mesures per evitar la situació.

Comentarios
Multimedia Diari