Más de Reus

Maspujols dedica un massiu últim adéu al seu alcalde, Josep Rabascall

L'església s'ha quedat petita. A la cerimònia, celebrada aquesta tarda al mateix municipi, hi ha hagut una àmplia representació institucional

Diari de Tarragona

Whatsapp
L'església de Maspujols s'ha quedat petita. FOTO: Fabián Acidres

L'església de Maspujols s'ha quedat petita. FOTO: Fabián Acidres

El municipi de Maspujols en ple i molts representants polítics de la comarca han emplenat l'església parroquial de Maspujols i la plaça del davant per donar últim adéu a l'alcalde del municipi, Josep Rabascall, mort sobtadament per un infart dijous 22 d'agost, a Benasc (Osca), als 63 anys d'edat.

El capellà de Maspujols, mossèn Josep Bofarull, ha iniciat, aquesta tarda a les 18 h, l'homilia fent referència al silenci que s'havia apoderat dels carrers del municipi en saber-se la trista notícia de la mort de l'alcalde, de qui va destacar el seu esperit servicial i generós

Durant la cerimònia, el mossèn ha llegit unes paraules en nom de la família, que han recordat moments familiars des de la infantesa dels seus fills, destacant la seva energia, i que havia estat exemple d'humilitat i de sacrifici, havent prioritzant la família i el treball per donar als seus fills totes les oportunitats perquè estudiessin. També han recordat la faceta com a alcalde i les hores de dedicació al poble perquè és el "poble on visc i on viure i l'hem de fer millor", com els va dir a la família quan es va tornar a presentar a l'alcaldia en 2007.

El president del Consell comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, visiblement emocionat, ha dirigit també unes paraules en nom dels regidors i regidores de l'Ajuntament i de la classe política comarcal per glosar la figura de l'alcalde, a qui ha qualificat com a "alcalde de proximitat i alcalde quilòmetre zero", qualitats que el van fer "un bon alcalde, molt estimat pels seus veïns i veïnes". Paraules que han arrencat un aplaudiment de tota l'església.

També s'han aplaudit les paraules d'altres amics de l'alcalde, que han recordat la seva figura i la seva tenacitat per assolir les fites que es proposava.

La cançó "Em dones força", entonada per la coral del Maspujols ha emocionat tota la concurrència, fins i tot dels i de les cantaires.

Al funeral hi era present una àmplia representació institucional de la comarca i de la demarcació, encapçalada pel president del Consell Comarcal; la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó; l'alcalde de l'Aleixar, Antoni Abelló; el d'Alforja, Joan Josep Garcia; les tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella i Teresa Pallarés; l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el president del Port de Tarragona, Josep M. Cruset, entre altres, a més de molts companys i companyes de la formació política Junts per Catalunya i d'altres partits.

Rabascall encarava la seva quarta legislatura consecutiva com a alcalde de Maspujols amb majoria absoluta. A més era conseller del Consell Comarcal del Baix Camp des del passat 23 de juliol, i el proper mes de setembre estava previst que deixés la presidència de Secomsa Gestió (empresa comarcal dependent de Secomsa i del Consell Comarcal del Baix Camp).

Temas

  • Diari de Reus

Comentarios

Lea También