Maspujols tindrà nova escola al 2023

S’estan fent moviments de terres perquè, en breu, es pugui començar a alçar l’edifici. El centre deixarà d’estar en mòduls prefabricats

25 enero 2022 18:30 | Actualizado a 26 enero 2022 11:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La nova escola de Maspujols està en procés per convertir-se en una realitat. Les màquines ja treballen als terrenys on s’alçarà el nou edifici –entre el camí de les Borges i el camí Rocabruna–, tot fent moviments de terra i, en breu, s’espera que comencin les obres constructives. Amb un termini d’execució de 18 mesos, si tot va sobre el previst, l’edifici podria estar enllestit durant els primers mesos de l’any vinent i els actuals mòduls prefabricats passarien, definitivament, a la història.

«Tots estem molt contents que, per fi, s’estigui fent realitat», relata l’alcalde Jose Antonio Rodríguez. I és que fa pràcticament quinze anys que l’escola està en mòduls prefabricats, una solució temporal que s’ha acabat allargant massa en el temps. El pas definitiu que ha permès desencallar-ho és la inclusió del projecte als pressupostos de la Generalitat, amb una dotació de 4 milions d’euros per aquest 2022, mentre que pel 2023 se n’han previst 1,7 més.

Segons es descriu en el Projecte Executiu, l’accés general a la nova escola es realitzarà pel camí de les Borges. A la zona més propera a l’accés, es preveu que se situï Educació Infantil, la cuina i el menjador. A continuació, se situaria l’administració del centre i la sala de professors. Finalment, hi haurà Educació Primària, amb tres patis associats. La biblioteca es projecta com a volum autònom a l’extrem nord-oest. També hi haurà pista poliesportiva i gimnàs, vestidors de grup, vestidor adaptat, sala del tècnic d’esports, l’AMPA i espais enjardinats destinats al joc.

D’aquesta manera, l’escola es podrà assentar en un nou edifici que respondrà molt millor a les necessitats dels alumnes, també pensant en el creixement de la població. A més, i com recorda el batlle, els actuals mòduls prefabricats estan ubicats en una zona inundable, per la qual cosa es guanyarà també en seguretat.

El col·legi es va inaugurar al setembre de 2008. En aquell moment, feia uns 15 anys que no hi havia centre educatiu al municipi. I és que, com recorda Jose Antonio Rodríguez, durant uns anys, la natalitat de Maspujols va baixar i les aules van acabar tancant. A partir d’aquell moment, els infants de Maspujols van anar a estudiar a les Borges del Camp. Però en els següents anys, el poble va tornar a guanyar infants en edat escolar, per la qual cosa es va treballar per recuperar l’escola, que va ser inaugurada al setembre del 2008 en mòduls prefabricats.

Des de llavors, la població de Maspujols ha seguit creixent i, si al 2008 hi havia 565 habitants, al 2021 ja n’eren 826. Concretament, creixen de forma especial els infants en edat escolar. Segons dades del 2020 de l’Idescat, al municipi hi havia 43 nens i nenes d’entre 0 i 4 anys (al 2008 n’eren 26), i de 5 a 9 anys, 54 (38 al 2008).

L’escola serà d’una línia, i es construeix mirant el futur, permetent donar resposta a propers increments de la població, per tal de no quedar-se petita. D’altra banda, el batlle destaca també la bona ubicació del futur edifici «i vistes a la Mussara». El curs vinent, els alumnes encara el començaran a les actuals instal·lacions, però ja el podrien acabar a les noves aules.

Comentarios
Multimedia Diari