Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Mémora impulsa un curs de processos de dol i pèrdua

Realitzat junt amb la Fundació URV, acull una quinzena d’inscrits de diferents àmbits laborals, però relacionats amb aquest camp

Diari de Tarragona

Whatsapp
La fundació Mémora col·labora en el curs organitzat per la Fundació URV. FOTO: Alba mariné / dt

La fundació Mémora col·labora en el curs organitzat per la Fundació URV. FOTO: Alba mariné / dt

Amb l’objectiu de capacitar de competències bàsiques en matèria del procés de dol i pèrdua, la Fundació de la Universitat Rovira i Virgili (URV), juntament amb la col·laboració de Fundació Mémora, han impulsat enguany el curs Elaboració de processos de dol i de pèrdua.

Es tracta d’una matèria específica –amb dret a certificat d’aprofitament– que ha acollit en el seu primer any d’activitat a 15 alumnes de diferents ocupacions laborals, però alhora relacionats amb aquest camp. Han rebut psicòlegs, infermers i voluntaris, entre altres perfils. 

Aquest curs, ubicat al Centre de Formació Permanent de Reus, es va iniciar el passat mes de novembre i està adreçat a tots aquells interessats a treballar el dol, a saber discriminar el dol normal, del complicat o patològic i a aprofundir en la gestió d’emocions, el coneixement de tècniques d’intervenció i rituals de tancament.

El programa d’activitats, de 70 hores, ha anat sota la coordinació acadèmica d’Elena Castarlenas. Val a dir que demà, dissabte 3 de febrer, es durà a terme l’última sessió de treball. 

El programa inclourà una xerrada a càrrec de Josep Antón Díaz, qui parlarà sobre la importància dels rituals i les creences juntament amb els canvis corresponents que s’han produït a la societat actual.

Després d’un descans, un docent d’AUDIR-Associació pel Diàleg Interreligiós abordarà els rituals funeraris en les diferents creences i religions més presents a Catalunya. 

Comentarios

Lea También