Mémora impulsa un curs de processos de dol i pèrdua

Realitzat junt amb la Fundació URV, acull una quinzena d’inscrits de diferents àmbits laborals, però relacionats amb aquest camp

02 febrero 2018 10:57 | Actualizado a 02 febrero 2018 11:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb l’objectiu de capacitar de competències bàsiques en matèria del procés de dol i pèrdua, la Fundació de la Universitat Rovira i Virgili (URV), juntament amb la col·laboració de Fundació Mémora, han impulsat enguany el curs Elaboració de processos de dol i de pèrdua.

Es tracta d’una matèria específica –amb dret a certificat d’aprofitament– que ha acollit en el seu primer any d’activitat a 15 alumnes de diferents ocupacions laborals, però alhora relacionats amb aquest camp. Han rebut psicòlegs, infermers i voluntaris, entre altres perfils. 

Aquest curs, ubicat al Centre de Formació Permanent de Reus, es va iniciar el passat mes de novembre i està adreçat a tots aquells interessats a treballar el dol, a saber discriminar el dol normal, del complicat o patològic i a aprofundir en la gestió d’emocions, el coneixement de tècniques d’intervenció i rituals de tancament.

El programa d’activitats, de 70 hores, ha anat sota la coordinació acadèmica d’Elena Castarlenas. Val a dir que demà, dissabte 3 de febrer, es durà a terme l’última sessió de treball. 

El programa inclourà una xerrada a càrrec de Josep Antón Díaz, qui parlarà sobre la importància dels rituals i les creences juntament amb els canvis corresponents que s’han produït a la societat actual.

Després d’un descans, un docent d’AUDIR-Associació pel Diàleg Interreligiós abordarà els rituals funeraris en les diferents creences i religions més presents a Catalunya. 

Comentarios
Multimedia Diari