Memorials de record i homenatge

Mémora realitza actes arreu del territori per retre homenatge a les persones difuntes

28 mayo 2018 08:46 | Actualizado a 28 mayo 2018 09:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Senzillament un homenatge preciós». Aquestes van ser les paraules de la Carme en sortir de la cerimònia memorial organitzada per la funerària Mémora en el Tanatori Mémora de Reus fa unes setmanes. Mémora, funerària líder en l’àmbit nacional i present en tot el Camp de Tarragona, realitza actes de record en els quals convida les famílies que han patit la pèrdua d’un ésser estimat i han realitzat el servei funerari amb la companyia, amb l’objectiu de retre homenatge a les persones difuntes dels darrers mesos.

La Carme Mas és veïna de Reus, té 85 anys i fa set mesos va quedar vídua. «Vaig rebre una trucada de Mémora que em convidaven a assistir a una cerimònia en record al meu marit i, i tant que vaig voler-hi anar!»

Com ella, més de 150 persones van omplir el Tanatori Mémora de Reus en una cerimònia memorial on es combinen símbols com espelmes, roses i música en directe per crear un clima càlid, acollidor i de retrobament amb els familiars que han perdut un ésser estimat. «Em va semblar una manera maquíssima de recordar els qui ja no hi són, personalment em va semblar un homenatge preciós i a les meves filles i els meus nets també els hi va encantar».

Les famílies participen en la realització de la cerimònia, ja que envien una fotografia de la persona estimada difunta. «Es tracta de fer una cerimònia personalitzada i familiar, igual que fem diàriament en les cerimònies civils en el tanatori», explica Isabel Roman, responsable de protocol de Mémora a Reus. Cada vegada hi ha més persones que volen decidir sobre el seu funeral i personalitzar el seu comiat. «El funeral és un moment emocionalment molt dur per les famílies. És l’acte que marca el comiat físic d’aquella persona tan estimada i que posa de manifest les últimes paraules, l’última cançó en el seu record, etc.», així ho explica la responsable de protocol, i «memorials de record i homenatge com els que fem són molt agraïts pels familiars perquè ja no és un comiat físic, és un comiat emocional.

A més a més, en ser un comiat en grup t’adones que no estàs sol i que altres persones estan passant pel mateix procés que tu», afegeix la responsable de protocol de la funerària. Els experts asseguren que aquest tipus d’actes ajuda a les famílies a superar el dol.

A part de les cerimònies memorials en el tanatori, Mémora també du a terme periòdicament actes de record en les residències de gent gran. En els darrers mesos, han tingut lloc a Vila-seca, Reus i Tarragona. «Les cerimònies que fem dins les residències tenen un gran èxit i hi assisteixen els familiars de la persona difunta i molts residents que volen fer un darrer comiat als seus companys», detalla Isabel Roman.

Mémora organitza aquest tipus de memorials arreu del territori com a mostra del seu compromís i acompanyament a les famílies. És la segona vegada que es realitza aquest acte d’homenatge al Tanatori Mémora de Reus i preveu fer-ne un altre a finals d’aquest any coincidint amb el segon aniversari de la posada en funcionament del tanatori a la ciutat.

 

Comentarios
Multimedia Diari