Mercat de Reus: «La venda en línia m’ha portat clientela nova»

La venda ‘online’ de productes dels Mercats de Reus, a través de la plataforma d’Ulabox, supera amb èxit la fase de prova pilot amb una quinzena de parades participants i prop de 50.000 euros facturats

08 octubre 2020 18:10 | Actualizado a 08 octubre 2020 18:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Cal adaptar-se a les tecnologies per encarar el futur». Aquestes són les paraules de la Rosa Riba, una de les paradistes que ha participat en la prova pilot de venda en línia dels Mercats de Reus, amb el segell Ulabox. A la Polleria Rosa Riba valoren que és necessari donar una passa endavant en aquesta mena d’implementacions.

«Avançar està molt bé. Durant els mesos de confinament, les vendes en línia van tenir èxit. D’un temps cap aquí, però, hem vist que a la gent li agrada venir a veure el gènere. Malgrat tot, ens hem d’adaptar, tot practicant amb aquests nous sistemes», enraona Riba. Per la seva banda i des de la Xarcuteria Àlex, l’Àlex Gasull, opina que «els primers mesos fèiem vendes diàries mitjançant aquesta prova pilot», destaca en la línia de Riba. «Ara, però, l’assumpte ha baixat una mica. Entenem que ens hem d’acostumar i compaginar-ho tot. De fet, es produeixen situacions profitoses. A mi la venda en línia m’ha portat clientela nova a la parada del Mercat. Un client, per exemple, ens va conèixer gràcies a l’aplicatiu i va acabar venint en persona», se n’alegra Gasull. D’altra banda, també destaca que la forma d’incloure els productes dins el sistema és senzilla i intuïtiva.

L’estrena del projecte de venda en línia dels Mercats de Reus, iniciada al març, ha vingut per a quedar-se i, en un futur pròxim, no es descarta implementar l’oferta amb altres negocis de proximitat de la ciutat. Almenys així ho va corroborar ahir el soci i director comercial d’Ulabox, David Campoy. «Les mètriques que hem recopilat en la fase pilot ens ofereixen una sèrie de conclusions. Podem dir que, la compra virtual als Mercats de Reus ha estat positiva, amb prop de 50.000 euros adicionals de facturació per als paradistes. N’han participat una quinzena, de tots els sectors, i han obtingut una despesa mitjana de 100 euros per tiquet», resumeix. Campoy va afegir també que, un cop acabades de consolidar algunes qüestions, «en un futur, volem implementar l’espai de compra amb més negocis de la ciutat». El percentatge de participació ja «és molt representatiu», descriu.

«Fa entre cinc i sis anys que represento els paradistes del Mercat Central i fer efectiva la venda en línia sempre ha estat un dels nostres objectius. Ara els clients poden fer una compra conjunta al Mercat sense moure’s de casa seva i amb una empresa transportista, en aquest cas del Mercat del Carrilet, que coneix molt bé com funcionem. L’empresa Fruita a Casa coneix bé el sector», manifesta el president de l’Associació de paradistes del Mercat Central, Ildefons Vidal, per la seva banda. I és que l’aposta d’Ulabox és aposta sempre pel proveïdor local.

Val a dir, que l’espai de compra està oberta tothom. «També hi va haver persones propietàries que es van afegir durant la prova pilot», va acotar Vidal.

Més del 50% ha repetit

En aquest temps de prova, s’han fet més de 500 comandes, amb una mitjana de tres parades per comanda. «Més del 50% d’usuaris que ha utilitzat l’aplicatiu ha repetit. De fet, hi ha hagut clients que han superat la franja d’entre 1.000 i 1.500 euros, i algun que ha arribat a fer una despesa de 1.800 euros durant la fase de prova. El que això ens diu és que el Mercat pot satisfer una compra molt completa», explica Campoy i va concloure: «El que volem és satisfer totes les necessitats de la ciutadania i, per això, hem de donar una oferta variada».

«Fem un bon balanç de la prova pilot, on la ciutadania ha disposat d’una oferta competitiva quan més ho necessitava», assegura el regidor d’Empresa i Ocupació a l’Ajuntament de Reus, Carles Prats.

Comentarios
Multimedia Diari