Més de 1.000 alumnes del Baix Camp canten i ballen en la vintena edició de 'Fem Coral'

Més d´un miler d'escolars va acudir ahir al Pavelló Olímpic municipal per entonar una selecció de cant coral amb un grapat de balls i coreografies molt vistoses

19 mayo 2017 19:24 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Pavelló Olímpic va omplir-se ahir dimarts de música coral, un equip de músics de corda i vent, tocs de timbal i algun ball sincronitzat. «Hem de celebrar que hem passat vint anys cantant!», va exhortar la directora territorial d’Ensenyament, Silvia Rodes, la qual va presentar la vintena edició de Fem Coral, un acte que compta amb una llarga trajectòria i que pretén potenciar l’estimació per la música coral. Més d’un miler de nens i nenes de fins a 35 centres educatius de primària de la ciutat de Reus i de localitats veïnes van ser els protagonistes de la celebració.

En la introducció de l’acte, Rodes va destacar «l’esforç i el treball d’un any sencer amb l’alumnat» i va fer una crida en el marc escolar per tenir cura de la música, la qual «aporta èxits en l’àmbit educatiu», ja que «gràcies a ella és molt més fàcil aprendre qualsevol cosa».

Cançons tematitzades

Tots els escolars van entonar un seguit de cançons tematitzades amb diferents elements, els quals es van anar anunciant en les pauses musicals a través d’una professora de música que es va situar al centre del pavelló amb un bagul. D’allà en va treure figures que simbolitzaven el tema de les cançons. En el cas de La Lluna, en va treure una figura. Amb la lluna es van elaborar un seguit de balls d’alumnes vestits de blanc, que simbolitzaven la nit. Van donar molt de contrast visual, perquè la majoria dels joves cantants anaven vestits de negre.

Un públic complaent

Pel que fa al públic, va ser força nombrós i va quedar en silenci expectant a cada canvi de cançó. Van acudir a la cita moltes famílies senceres, molts professors de música i representants del món del cant. La imatge general a les grades va ser espectacular, perquè gairebé van estar totes plenes. Cada aplaudiment va significar un premi per als infants. Fem Coral es va distingir, un any més, com a programa que fomenta la convivència i la integració a través de la música.

Comentarios
Multimedia Diari