Més de 1.600 dones corren a Reus per ajudar en la lluita contra el càncer

La cinquena edició de la Cursa de la Dona de Reus ha estat tot un èxit, en una jornada festiva que ha omplert els carrers del centre

19 mayo 2017 15:23 | Actualizado a 23 mayo 2017 10:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Més de 1.600 dones de totes les edats han donat aquest diumenge tota una lliçó de solidaritat amb la lluita contra el càncer. La cinquena edició de la Cursa de la Dona de Reus ha estat tot un èxit i recorregut, durant apròximadament una hora, els carrers del centre de la ciutat en un ambient festiu.

El rècord de participants (1.650) ha permès recaptar diners per la FUNCA (Fundació Lliga per la investigació i prevenció del càncer), Grup de recerca en oncologia de l’Hospital Sant Joan de Reus, una recaptació total que encara no es coneix. Tot i que la inscripció era de 10 euros, de la recaptació total l’organització haurà de descomptar els costos directes.

La sortida s'ha donat a les onze en punt del matí i la guanyadora en categoria absoluta ha estat Ester Casajuana. La resta de guanyadores, en les diferents categories de la cursa, han estat les següents: Isabel Jiménez i Silvia Ferrer (dos amigues), Anna Franch i Paula Fort (mare i filla), Marina Celma (F1), Carolina Bello (F2), Silvia Márquez (F3), Olga Martínez (F4), Núria Estadella (F5), Petra Justicia (F6), Pepi Marco (F7), Emilia de la Iglesia (F8) i Ana María del Monte (F9).

Tot i que cada categoria ha tingut una guanyadora, el cert és que totes les dones participants es poden considerar guanyadores d’una jornada solidària. Fins i tot la última en arribar a la meta, que ho ha fet a les 12 en punt del migdia, quan s’estaven entregant els premis a les primeres classificades de cada categoria, un fet que ha arrencat els aplaudiments de tota la Plaça de la Llibertat.

Salut i activitat física

El projecte de la FUNCA i del Grup de recerca en oncologia de l’Hospital Sant Joan de Reus vetlla per la millora de la salut de la dona i, a la vegada, fomenta la pràctica de l’activitat física entre les dones. Per aixó, actes com els d’ahir reforçen la feina de la FUNCA en l’àmbit de la prevenció i el tractament del càncer, però també en el de la difusió dels beneficis personals i socials dels hàbits saludables, com pot ser la pràctica esportiva. La jornada ha comptat amb una cursa infantil, amb un recorregut d’uns 500 metres, amb la participació de nenes de 4 fins a 12 anys.

 

Comentarios
Multimedia Diari