Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Més de 100 voluntaris a Reus aquest divendres en l’acapta de la Lliga Contra el Càncer

La delegación de la capital del Baix Camp pretén recollir fons per dotar de diners la investigació per curar aquesta malaltia

Diari de Tarragona

Whatsapp

El pròxim divendres 8 de juny, la Delegació de Reus de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre realitzarà la tradicional acapta a la capital del Baix Camp per tal de obtenir fons que es destinaran a la lluita conta la malaltia.

En aquesta jornada la Delegació de Reus de la Lliga Contra el Càncer mobilitza gran part dels seus voluntaris a la ciutat de Reus, enguany hi haurà un total de 11 punts de recollida distribuïts en els següents indrets: Plaça de la Llibertat, Avinguda Dr. Vilaseca (davant la farmàcia), Avinguda La Salle (davant Mercadona ), Carrer de Jesús, Barri Niloga (davant la Caixa), Riera Miró (davant casa Volvo), Plaça Prim (cantonada carrer Llovera), Carrer San Joan (costat de l'IMAC), Avinguda Jaume I (Mercat del Carrilet), Passeig Prim  (cantonada carrer Mare Molas) i Barri Fortuny (davant de la farmàcia).

Les taules estaran presents de les 9 a les 14 hores i de les 16 a les 20 hores.

El càncer a la comarca del Baix Camp

A la comarca del Baix Camp es diagnosticaran aquest any 2018 al voltant de 1.000 casos de càncer, uns 600 en homes i uns 400 en dones, segons dades del Registre de Càncer de Tarragona.

En aquesta comarca, al igual que al conjunt de la província, el càncer de pròstata serà el més freqüent entre els homes, amb més de 120 casos nous, mentre que el càncer de còlon i recte serà el segon en freqüència, amb més de 100 casos i el càncer de bronquis i pulmó el tercer, amb 90 casos.

Pel que fa a les dones,  el càncer de mama serà el més freqüent amb  més de 120 casos, seguit pel càncer de còlon i recte amb més de 60 casos i el tercer el càncer de bronquis i pulmó amb 25 casos. En els homes, el càncer de pròstata manté una incidència estable els darrers anys, al igual que bronquis i pulmó i còlon i recte. En les dones el càncer de mama es manté també estable, mentre que còlon i recte i bronquis i pulmó experimenten un creixement de la seva incidència.

Respecte a la mortalitat del càncer, aquest 2018 es produiran unes 400 defuncions per aquesta malaltia al Baix Camp. En els homes, el càncer amb més mortalitat serà el de pulmó, amb més de 60 defuncions, mentre que en les dones serà el càncer de còlon i recte, amb gairebé 30 defuncions. La mortalitat del càncer de pulmó en homes es manté estable al igual que la mortalitat del càncer de còlon i recte en les dones.

La supervivència del càncer segueix augmentant en el conjunt de la província de Tarragona, essent de mitjana de més del 55% a 5 anys del diagnòstic en els homes y del 63% en dones en l’últim període amb dades disponibles.

En els homes, el càncer de pròstata presenta una supervivència superior al 90% i en les dones, el càncer de mama la supervivència és propera al 90% també. El càncer de còlon i recte té una supervivència en ambdós sexes de més del 60%. Aquestes millores en la supervivència són atribuïbles a les millores dels tractaments i en la posada en marxa dels programes de detecció precoç, els quals en els propers anys han de contribuir encara més a aquestes millores.

Temas

Comentarios

Lea También