Més de 2.600 alumnes de Reus rebran beques menjador aquest curs

La xifra creix per segon any consecutiu amb un 74% de subvencions concedides. Enguany hi haurà 349 beneficiaris més

09 septiembre 2019 17:47 | Actualizado a 09 septiembre 2019 17:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els alumnes beneficiaris dels ajuts per menjador escolar a la ciutat de Reus per aquest curs 2019-2020 seran un total de 2.656, 349 més que el curs passat, el que suposa un augment del 15%. La convocatòria preveu una dotació de prop de 2.300.000 d’euros entre l’Ajuntament de Reus i la Generalitat, la qual n’assumeix el 69%. A més, el 91% dels que han formalitzat la sol·licitud ja sap si serà denegada o no.  
«Creiem que aquestes xifres són bones notícies, perquè hi ha moltes més famílies que podran gaudir d’aquests ajuts», assegurava aquest matí la regidora de Benestar Social a l’Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella. De fet, la demanda és creixent: 6,7% envers l’any passat. «Hem rebut 3.571 peticions, de les quals 601 han estat denegades. La principal causa de què això sigui així és la superació dels llindars de renda, entre altres requisits», afegia. 

Enguany, com a novetat, el consistori complementarà per primer cop la subvenció que dóna la Generalitat de Catalunya a alumnes d’educació especial, per tal de facilitar el pagament del cost a aquestes famílies. Cal destacar que el consistori sol complementar l’ajut de la Generalitat per a aquelles famílies amb menys recursos econòmics. Per accedir a aquests ajuts, l’Ajuntament té en compte la conciliació familiar, és a dir, que es paguen cinc euros a les famílies que superen els llindars establerts per la Generalitat en els casos que els tutors treballin fora en horari escolar i que compleixin els requisits de l’ajuntament. A banda d’aquests casos, però, l’Ajuntament també complementa a les famílies en situació de conciliació familiar que rebin mitja subvenció de la Generalitat (fins a arribar als cinc euros). D’aquesta manera es concedeix l’ajut que més afavoreix a les famílies, tot mantenint el suport en cas de ser monoparentals. 

Pel que fa a les famílies que rebin mig ajut i així ho sol·licitin, també podran compactar l’ajut, tret que s’haurà de fer constar a la sol·licitud. 
Per últim, hi ha un quart aspecte rellevant, on la responsabilitat recau en la família beneficiària. En aquesta línia, a la ciutat, l’ajut màxim que es pot rebre amb el complement de l’ajuntament és de 6,10 euros (en comptes dels 6,20 euros marcats per la Generalitat de Catalunya). Amb aquesta mesura, el consistori vol conscienciar les famílies, de forma simbòlica, del fet que el pagament del servei té un cost.

Comentarios
Multimedia Diari