Més de 3.200 joves han participat aquest curs a les activitats del programa Altersuer

19 mayo 2017 18:29 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un total de 3.267 joves de la ciutat han participat aquest curs en els diferents tallers, activitats o sessions formatives del programa transversal Altersuer, que té com a objectiu prevenir conductes de risc entre els joves a través de propostes educatives, formatives, de lleure i oci impulsades pels departaments de Serveis Socials, Esports, Joventut i Salut Pública de l'Ajuntament de Reus. Aquest programa d'oci alternatiu i prevenció de drogues està subvencionat pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

La prioritat del programa Altersuer és arribar a la població d'entre 12 i 20 anys per conscienciar-la i formar-la en relació a les conductes sexuals de risc i la prevenció de l'ús i abús de les drogues. Per aquest motiu s'ofereixen alternatives d'oci en espais municipals i públics que s'allunyin del circuit comercial. En aquest sentit, els programes que s'han desenvolupat durant els darrers cinc mesos són els següents:

Altersuer Espai Obert: 277 participants. Accions lúdiques preventives i de bons hàbits descentralitzades en espais públics d'ús comunitari. Ha inclòs els tallers Llegir i Pensar, Cuina, Defensa personal, Fotografia mòbil, Ball Popping, Autoestima i Activitats multiesportives als barris Fortuny, Gaudí, Horts de Miró i Sant Josep Obrer.

Altersuer Circuit Formatiu: 198 participants. Activitats formatives no formals per orientar els adolescents i joves cap a possibles sortides professionals. S'han fet cursos de Manipulador d'aliments, Teatre, Primers auxilis, Atenció al públic, Premonitors, Monitors i la jornada “Kit de la Qüestió”.

Altersuer Activitats Nocturnes: 1.448 participants. Cicle d'activitats nocturnes lúdiques pel foment d'actituds responsables dirigides a l'oci saludable alternatiu. Propostes com ara Alterfest, Torneig de futbol Mas Iglesias, Festa Holly, Electropiscina, intervenció nocturna “Kit de la Qüestió” i gimcana preventiva Juga les teves cartes.

Altersuer Acompanya i Integra: 1.344 participants. Tallers que inclouen activitats de sensibilització i prevenció sobre drogues i salut sexual: Si beus posa't les ulleres, Begudes saludables, Pasapalabra, La Botella Fumadora, Juga les teves cartes i Els Gegants Encantats.

Altersuer ha tingut també una vessant de difusió als instituts a través d'enquestes, en què s'han realitzat mig miler de qüestionairs als diferents centres de secundària de la ciutat. A més, també s'ha treballat amb grups de joves tancats amb gairebé 200 enquestes a diferents barris per conèixer els seus hàbits i propostes de prevenció de conductes de risc. Les enquestes han permès recollir dades sobre els interessos dels joves i han servit com a eina de programació de les activitats i cicles organitzats

Comentarios
Multimedia Diari