Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Més de 3.200 joves han participat aquest curs a les activitats del programa Altersuer

Redacció

Whatsapp
Imatge d'una de les activitats d'Altersuer 2016. FOTO: CEDIDA

Imatge d'una de les activitats d'Altersuer 2016. FOTO: CEDIDA

Un total de 3.267 joves de la ciutat han participat aquest curs en els diferents tallers, activitats o sessions formatives del programa transversal Altersuer, que té com a objectiu prevenir conductes de risc entre els joves a través de propostes educatives, formatives, de lleure i oci impulsades pels departaments de Serveis Socials, Esports, Joventut i Salut Pública de l'Ajuntament de Reus. Aquest programa d'oci alternatiu i prevenció de drogues està subvencionat pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

La prioritat del programa Altersuer és arribar a la població d'entre 12 i 20 anys per conscienciar-la i formar-la en relació a les conductes sexuals de risc i la prevenció de l'ús i abús de les drogues. Per aquest motiu s'ofereixen alternatives d'oci en espais municipals i públics que s'allunyin del circuit comercial. En aquest sentit, els programes que s'han desenvolupat durant els darrers cinc mesos són els següents:

Altersuer Espai Obert: 277 participants. Accions lúdiques preventives i de bons hàbits descentralitzades en espais públics d'ús comunitari. Ha inclòs els tallers Llegir i Pensar, Cuina, Defensa personal, Fotografia mòbil, Ball Popping, Autoestima i Activitats multiesportives als barris Fortuny, Gaudí, Horts de Miró i Sant Josep Obrer.

Altersuer Circuit Formatiu: 198 participants. Activitats formatives no formals per orientar els adolescents i joves cap a possibles sortides professionals. S'han fet cursos de Manipulador d'aliments, Teatre, Primers auxilis, Atenció al públic, Premonitors, Monitors i la jornada “Kit de la Qüestió”.

Altersuer Activitats Nocturnes: 1.448 participants. Cicle d'activitats nocturnes lúdiques pel foment d'actituds responsables dirigides a l'oci saludable alternatiu. Propostes com ara Alterfest, Torneig de futbol Mas Iglesias, Festa Holly, Electropiscina, intervenció nocturna “Kit de la Qüestió” i gimcana preventiva Juga les teves cartes.

Altersuer Acompanya i Integra: 1.344 participants. Tallers que inclouen activitats de sensibilització i prevenció sobre drogues i salut sexual: Si beus posa't les ulleres, Begudes saludables, Pasapalabra, La Botella Fumadora, Juga les teves cartes i Els Gegants Encantats.

Altersuer ha tingut també una vessant de difusió als instituts a través d'enquestes, en què s'han realitzat mig miler de qüestionairs als diferents centres de secundària de la ciutat. A més, també s'ha treballat amb grups de joves tancats amb gairebé 200 enquestes a diferents barris per conèixer els seus hàbits i propostes de prevenció de conductes de risc. Les enquestes han permès recollir dades sobre els interessos dels joves i han servit com a eina de programació de les activitats i cicles organitzats

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También