Més de 400 infants inicienel curs a les escoles bressol de Reus

El nombre de famílies inscrites ha augmentat al voltant d´un 5 % respecte a l´any passat. Els preus oscil·lendels 144 als 230 euros

19 mayo 2017 21:52 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’augment d’infants escolaritzats a les escoles bressol de Reus aquest any és d’un 4,67% respecte a l’exercici anterior. Aquest augment confirma una tendència a l’alça que té el seu inici en el curs 13-14, on es van matricular un total de 335 alumnes pels 426 d’aquest curs que ara s’inicia. A aquesta xifra s’hi ha d’afegir la d’escolaritzats en centres sostinguts amb fons públics, 165, fins arribar als 591 nens. La regidora d’Ensenyament, Dolors Sardà, assegura que aquests resultats s’expliquen des d’una política de preus públics adaptats al moment econòmic actual, al «treball pedagògic que fan els centres» i a la «facilitat de participació i implicació de les famílies».

Llista d’espera

Tot i aquesta creixent demanda, encara hi ha aules tancades a Reus. Això s’explica pel fet que, tot i haver-hi 58 infants en llista d’espera, aquests ho estan en centres que no tenen cap vacant. La regidora, personalment, s’ha posat en contacte amb els nascuts el 2014 i el 2013 oferint l’obertura d’alguna de les aules disponibles per tal que puguin comptar amb plaça.

Paral·lelament, hi haurà un procés de preinscripció amb caràcter extraordinari per als nens nascuts el 2015 i que d’aquesta forma puguin iniciar el curs a partir del gener de 2016. Les escoles municipals d’El Margalló i El Lligabosc acolliran les dues aules pendents d’obrir en aquesta preinscripció.

El 15 de setembre finalitza el termini ordinari i l’extraordinari, el 8 de gener de 2016.

Un 10 per cent de rebaixa

També per tercer any consecutiu el preu del servei d’escolaritat de les escoles bressol s’ha vist rebaixat en un 10%. El preu final variarà en funció de les hores de permanència al centre. Si són cinc serà de 144 euros, 173 si en son sis i 230 per les vuit. Els àpats, per la seva part, han vist congelats els seus preus.

El compromís de l’Ajuntament no acaba aquí, ja que preveu destinar, en ajudes a l’escolarització o permanència al centre i al servei corresponent als àpats dels infants, un total de 230.000 euros.

Comentarios
Multimedia Diari