Més de 5.000 persones han visitat la mostra que finalizava l'Any Prim

L'exposició del Museu de Reus tanca un any en què la ciutat ha dedicat una trentena d'actes al record del militar i polític reusenc

19 mayo 2017 23:35 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’exposició Joan Prim i Prats (Reus, 1814 – Madrid, 1870) del Museu de Reus va tancar portes diumenge 25 de gener amb un total de 5.115 persones que, entre moltes altres peces, han pogut contemplar el sumari íntegre instruït amb motiu del seu assassinat o les tres espases de Prim, una de les quals va donar ell mateix a la ciutat el 14 d’octubre de 1860.

Amb aquesta mostra, Reus ha culminat el Bicentenari General Prim 2014 després de més d’un any d’activitats commemoratives en record i homenatge del general i polític reusenc Joan Prim i Prats. L’Ajuntament de Reus, institucions i entitats diverses han col·laborat en més d’una trentena d’actes oficials inclosos en la programació del Bicentenari General Prim 2014, que han deixat un ampli llegat que inclou l’edició de publicacions de recerca, la restauració del seu mausoleu situat al hall del cementiri, diversos treballs audiovisuals, l’organització de jornades d’estudi i la producció d’exposicions.

L’alcalde Carles Pellicer considera que «totes aquestes iniciatives han contribuït a redimensionar i aprofundir en el coneixement del general reusenc molt més enllà dels àmbits acadèmics i de la seva ciutat natal». Per aquest motiu, en el marc del conveni amb la Sociedad Bicentenario i la Diputació de Tarragona, s’ha organitzat una àmplia programació d’activitats, amb la complicitat de les entitats ciutadanes, que ha permès reconèixer l’aportació del general Prim a la història col·lectiva i reivindicar-ne el seu ampli llegat.

La programació del Bicentenari General Prim 2014 ha estat una iniciativa del comitè organitzador del Bicentenari del general Prim de Reus, en què hi han participat activament l’Ajuntament de Reus i representants d’entitats ciutadanes i altres administracions.

Comentarios
Multimedia Diari