Més de 500 persones inauguren el Parc U d’Octubre a Reus

L’acte es va convertir en un reconeixement a totes les persones i entitats que van fer possible l’1-O a Reus. El parc torna a estar sense nom perquè algú va arrencar el cartell de matinada

15 julio 2018 14:46 | Actualizado a 15 julio 2018 14:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Parc U d’Octubre - Jardins del Mas de Mayner va quedar ahir inaugurat amb un acte festiu que va reunir més de 500 persones i que va servir per recordar l’1-O.

De fet, els primers en intervenir van ser persones i entitats que van fer possible la seva celebració a Reus. Entre elles, per exemple, van parlar representants dels voluntaris, dels Advocats Voluntaris 1-O o dels CDR Reus. Però també van intervenir membres de col·lectius professionals que han estat investigats posteriorment com els bombers o l’informàtic reusenc acusat per clonar la web del Referèndum. El seu cas, finalment, ha quedat arxivat.

Un dels moments més aplaudits va ser quan els responsables de l’acte, l’ANC-Reus per la Independència i els CDR Reus, van situar una urna als peus de l’escenari després de recórrer en cercavila els carrers de la ciutat. L’altre gran moment va tindre lloc amb la presentació de Ramon Cotarelo, encarregat de pronunciar el discurs de clausura.

Al llarg de la seva intervenció, Cotarelo va reivindicar que l’1-O es converteixi en la festa nacional de la República Catalana. «L’U d’Octubre és una línia que separa un abans i un després en les relacions entre Catalunya-Espanya. Va ser el dia que la gent va sortir a votar en massa contra un Estat sense escrúpols», va afirmar Cotarelo, el qual també va demanar «la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats».

L’acte va començar pels volts de dos quarts de nou amb la projecció d’un vídeo que repassava els moments claus que va tindre l’1-O i també va comptar amb unes notes musicals que van anar a càrrec dels membres de la xaranga Estrella Roja.

La festa d’inauguració d’aquest parc situat just al costat del col·legi Joan Rebull, a l’avinguda 11 de Setembre, no va ser completa. I és que aquesta zona torna a estar sense nom. Segons explicaven ahir, el cartell amb el nom del parc va ser arrencat la mateixa matinada. Cal recordar que el cartell municipal amb el nom de Parc U d’Octubre - Jardins del Mas de Mayner va ser col·locat el passat 3 de juliol al capdamunt d’un pal situat a la seva entrada.

Comentarios
Multimedia Diari