Més de 70 usuaris de cotxes elèctrics van usar els punts de recàrrega el 2015

La xarxa municipal disposa de deu estacions repartides als pàrquings públics, pl. Llibertat i a la zona blava de Riera Miró

19 mayo 2017 19:53 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La xarxa municipal de recàrrega de vehicles elèctrics compta actualment amb 10 estacions que l’any passat van tenir més de 2.200 usos i més de 70 usuaris registrats. Aquests poden aparcar i recarregar de manera gratuïta el seu vehicle a la ciutat. Els aparcaments subterranis de la xarxa municipal –Llibertat, Oques, Sant Ferran, Pastoreta, Passeig Prim, Baluard, Carrilet i La Fira– disposen de punts de recàrrega i també n’hi ha dos de superfície, a la plaça de la Llibertat i a l’àrea de zona blava de la Riera Miró.

L’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis va fer el 2014 un salt endavant amb la incorporació dels serveis al vehicle elèctric a tots els aparcaments municipals: amb estacions de recàrrega a tots els pàrquings de la xarxa i en dos punts de superfície. La darrera incorporació va ser al novembre, amb quatre nous punts de recàrrega al pàrquing La Fira Centre Comercial, que gestiona també l’empresa municipal. Així, a hores d’ara, hi ha 10 estacions de recàrrega a la xarxa que permeten recarregar fins a 24 vehicles –cotxes o motos– de manera simultània i que estan repartits per tota la ciutat.

El balanç de 2015 s’ha tancat amb 2.207 usos –com a ús s’entén cada cop que un vehicle elèctric es connecta a qualsevol dels punts de la xarxa per recarregar la bateria–. L’aparcament on s’han connectat més vehicles és el de la Llibertat, amb un total de 550 usos, seguit del pàrquing de les Oques, amb 440. L’estació de recàrrega de superfície situada a la Llibertat va superar els 230 usos.

En constant creixement

La demanda no ha parat de créixer des de l’estrena de les estacions de recàrrega i Reus Mobilitat i Serveis va tancar 2015 amb més de 70 usuaris registrats, que disposen d’una targeta sense contacte que els permet aparcar i recarregar de manera gratuïta a la ciutat, aquesta mesura es manté vigent enguany. Entre els usos de les estacions, però, també s’hi compten usuaris esporàdics que estan de pas a la ciutat i que demanen poder carregar el seu vehicle elèctric a la xarxa municipal. Les places són visibles i estan ben situades dins dels aparcaments, senyalitzades amb el logo del vehicle elèctric; estan equipades amb una estació de recàrrega que s’adapta a tot tipus de vehicles elèctrics.

El pla de desplegament del cotxe elèctric es va engegar coincidint amb el 25è aniversari d’Amersam –ara Reus Mobilitat i Serveis SA– per estendre una xarxa pública de recàrrega de vehicles, impulsar-ne l’ús a la ciutat i estirar la iniciativa privada.

Segons la regidora de Projecció de Ciutat i consellera delegada de Reus Mobilitat i Serveis, Montserrat Caelles, «la bona resposta dels usuaris avala l’aposta municipal per aquest projecte, perquè en un futur immediat cada cop serà més habitual aprofitar l’estona d’estacionament per recarregar el vehicle i això també ha de ser possible als pàrquings i carrers de la ciutat. Aquest balanç ens permet prorrogar la campanya de suport al vehicle elèctric durant 2016, de la mateixa manera que mantenim el màxim diari a 4 euros i la tarifa nocturna a 50 cèntims l’hora als pàrquings municipals».

Comentarios
Multimedia Diari