Més de mig miler de persones participa a la Marató del Priorat

Els corredors, molts d'ells disfressats, han pogut tastar els vins de 18 cellers de la DO Montsant i la DOQ Priorat en els avituallaments

15 octubre 2017 20:09 | Actualizado a 15 octubre 2017 20:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Més de mig miler de persones han participat aquest diumenge a la IV edició de la Marató del Priorat, l'única del país on el vi català és present als punts d'avituallament gràcies a la col·laboració de 18 cellers de la DO Montsant i la DOQ Priorat.

La #PrioratWineRun s'ha convertit en una cita esportiva imprescindible a l'agenda runner del país que combina la descoberta del paisatge de muntanya agrària Mediterrània del Priorat -que opta a esdevenir Patrimoni Mundial de la Humanitat- amb la pràctica esportiva. Corredors catalans, de l'Estat espanyol i de diferents països d'arreu del món han participat en la IV edició de la Marató que ha coincidit, un any més, amb l'època de la verema. Des de l'organització es demana sempre als participants respecte envers l'activitat agrària amb la voluntat de contribuir al desenvolupament turístic sostenible de la comarca.

La d'enguany ha estat l'edició amb més activitats culturals i festives programades (música i teatre) per tal que corredors i acompanyants gaudeixin d'una jornada esportiva singular i autèntica. La sortida i l'arribada tenen lloc al celler cooperatiu modernista de Falset Marçà. De fet, la sortida és des de l'interior de la Catedral del Vi, obra de l'arquitecte Cèsar Martinell. Per altra banda, en els punts d'avituallament dels cellers col·laboradors no només se serveixen begudes isotòniques, fruites i aigua, sinó també productes de la terra i vi català, per promocionar el principal actiu del Priorat i difondre entre tots els participants la cultura del vi i el "wine in moderation". Un any més, molts corredors han participat a la cursa amb disfresses per accentuar el caràcter festiu de la mateixa.

Comentarios
Multimedia Diari