Més metges al CAP Sant Pere de Reus per suplir el dèficit a pediatria

El sindicat USITAC fa temps que ho demanava però  ara alerta que també cal substituir les baixes en la infermeria del servei de pediatria

11 abril 2018 19:18 | Actualizado a 11 abril 2018 19:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Institut Català de la Salut (ICS) contractarà dos metges especialistes per descongestionar el servei de pediatria del CAP Sant Pere de Reus. Aquest és el compromís que va prendre ahir el gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Roger Pla, davant els representants del sindicat USITAC.

La mesura pretén solucionar els problemes que han posat sobre la taula els metges del servei de pediatria del Centre d’Atenció Primària. Els professionals denuncien «desgast físic i emocional» després que no s’hagin substituït la jubilació d’un dels pediatres i la reducció horària d’un altre. És a dir, en paraules de Josep Tutusaus, secretari general del sindicat USITAC, «falten 1,5 pediatres al CAP Sant Pere».

Aquesta falta de personal, segons els pediatres, ha comportat un increment del nombre de visites i de pacients. «Cada pediatre té 1.100 pacients assignats», diu Tutusaus, el que comporta que, «algun cop, en una sola jornada laboral, els metges hagin hagut de fer més de 60 visites». 

Segons una carta enviada a la direcció del CAP Sant Pere, els metges pediatres consideren que «no podem oferir un servei adequat per molt afany que hi posem». A més, en el mateix redactat, asseguren que «tot això genera conductes agressives per part dels pares, empitjora l’atenció mèdica i fa que el lloc de treball sigui poc atractiu per a les futures generacions de pediatres»·.

Per tot plegat, Tutusaus aplaudeix la decisió de l’ICS de contractar el personal necessari per retornar a la normalitat el servei. «Es contractarà un metge especialista a jornada completa i un altre metge especialista a mitja jornada per cobrir les baixes». 

Diu Tutusaus que «si durant els mesos que ha durat aquesta situació, els usuaris del servei no han notat la problemàtica, és gràcies als pediatres que treballen el 150%». I és que les quotes al CAP Sant Pere pel que fa a la pediatria situen el nombre de potencials pacients del servei en més de 5.500, segons dades d’USITAC. 

Només el 50% d’infermeres
Un cop solucionat el problema dels metges al servei de pediatria, Tutusaus alerta d’una altra situació anòmala. Denuncia que tres de les sis infermeres del servei es troben de baixa i no se les ha substituït. 

«Demanem que es cobreixin aquestes baixes, perquè no podem estar movent a la gent per cobrir forats». A més, si en el cas dels metges, s’ha hagut d’esperar a la fi del curs per poder contractar els especialistes que han acabat el MIR, en el cas de les infermeres, assegura Alfred Maza, secretari d’organització d’USITAC, que «aquí no hi ha excusa, perquè hi ha moltes infermeres a la borsa de treball. 

De fet, segons el sindicat, des de fa anys no es cobreixen les baixes en l’àmbit de la infermeria, no només al servei de pediatria, sinó en tot el CAP Sant Pere. «Només es cobreixen les baixes maternals, però aquelles derivades d’una intervenció quirúrgica o en el cas de malalties de llarga duració, les baixes no es cobreixen». 

Segons Tutusaus, en la reunió celebrada ahir, l’ICS també va afirmar la seva voluntat d’estudiar-ho. 

Comentarios
Multimedia Diari