Mestres i pares de l’Isabel Besora de Reus se senten «estafats»

En un manifest, reclamen recuperar el grup de P3 que se’ls ha tret pel curs vinent després de conèixer que l’Eduard Toda en tindrà un de més

28 mayo 2018 19:50 | Actualizado a 11 junio 2018 09:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El claustre de mestres i professors i també l’Associació de Pares i Mares de l’Escola Isabel Besora, demanen mantenir els grups de P3. Abans de la preinscripció escolar, el Consell Escolar Municipal va demanar treure un dels dos grups de cara el curs 2018-2019, una petició que va ser escoltada pel Departament d’Ensenyament. Una decisió que també es va prendre per l’Escola Joan Rebull. 

Ara bé, la setmana passada, la taula mixa formada per la Generalitat, l’Ajuntament i la comunitat educativa, va admetre que calia un nou grup de P3 a la ciutat i es va optar per crear-ne un de nou a l’Eduard Toda, un centre que ja l’havia perdut cursos enrere. La decisió es va prendre després de veure que hi havia alguns centres saturats a les zones sud i oest de la ciutat. 

Els mestres i els pares de l’Isabel Besora asseguren en un manifest que se senten «estafats». Asseguren en el document, al que ha tingut accés el Diari, que les administracions «busquen la divisió i la confrontació entre centres escolars i que, poc o molt, ho han aconseguit amb les seves decisions en els darrers anys»

Critiquen que el sistema els considera «números», a ells i als alumnes, i que «de res serveix viure en un barri amb famílies joves, ni comptar amb un edifici nou, ni el fet que la demanda sempre supera la oferta de la nostra escola, ni el projecte pedagògic, ni la qualitat del nostre equip docent». Per tot plegat reclamen recuperar el segon grup de P3 que aquest curs vinent perdran. 

L’Escola Isabel Besora ofereix 25 places de P3 pel curs vinent, 20 de les quals són de germans d’alumnes que ja estudien al centre. Amb tot, segons asseguren al manifest, l’escola ha rebut enguany una trentena de peticions. «Per no perjudicar les altres escoles, la Isabel Besora ha sigut la gran damnificada», asseguren. I es pregunten, els pares i mestres, «on són ara els tres grups de P3 que sobraven a la ciutat?»

Decisió de la taula mixta

La portaveu dels mestres, Elena Ortega, que també és mare de dues alumnes del centre, assegura que «la reducció dels grups, si es manté en els propers cursos, pot perjudicar el tarannà de l’escola i també el seu projecte educatiu». Un projecte que, assegura, se sustenta «en les noves tecnologies i l’anglès». Ortega recorda que l’Isabel Besora ja va néixer envoltada de problemàtica. 

Fonts municipals consultades pel Diari recorden que la decisió d’afegir un nou grup de P3 a l’Escola Eduard Toda es va prendre a la taula mixta, en la que hi participen les administracions i la comunitat educativa de la ciutat. Una decisió que es va prendre justament l’endemà que el PSC critiqués, en una roda de premsa, que la preinscripció escolar pel curs vinent s’havia fet malament, i que no s’havien tingut en compte les dades del padró «amb les que compta el govern de la ciutat», denunciava aleshores Andreu Martín. 

Martín assegura ara que «potser si no s’hagués tancat el grup de P3, més famílies haguessin volgut anar a l’Escola Isabel Besora». Una situació que, segons els socialistes, s’ha donat en d’altres centres de la ciutat. 

Comentarios
Multimedia Diari