Misericòrdia escalfa motors a Reus

La Trobada de Misericòrdies a l’Ajuntament de Reus ha estat l'acte més destacat d'aquest dimecres. La sortida del Carro dels Romanços s’ha reprogramat per aquest dijous

21 septiembre 2017 09:52 | Actualizado a 21 septiembre 2017 10:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les festes de Misericòrdia escalfen motors, quan queden tres dies escassos del gruix d’actes que tindran lloc aquest pròxim cap de setmana i dilluns, 25, dia de Misericòrdia. Un dels actes més destacats d'aquest dimecres, tot un clàssic d’aquestes festes, ha estat la trobada de Misericòrdies (Coris i Coies) que ha tingut  lloc a l’Ajuntament de Reus, on van ser rebudes per l’alcalde dela ciutat, Carles Pellicer, i per una representació de regidors.

Un altre dels actes importants del dia havia de ser la sortida del Carro dels Romanços, organitzada pel Bravium Teatre, que finalment es va suspendre a causa de la coincidència amb la concentració de protesta al Mercadal per les detencions dels alts càrrecs del Govern de la Generalitat i els registres. L’acte s’ha reprogramat per aquest dijous.

El carro farà una passejada teatral pels carrers del nucli antic, basada en la rica producció reusenca de literatura de fil i canya del segle XIX. Amb motiu del cinquè aniversari de la participació del Carro dels Romanços a les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia, el carro comptarà amb una renovada escenificació i romanços totalment nous. La cercavila sortirà des del Bravium Teatre, al carrer de la Presó, amb actuacions a la plaça de David Constantí, la plaça de les Basses i la plaça de Sant Pere.
 

Guardons de la ciutat

Aquest vespre es donarà, oficiosament, inaugurades les festes de Misericòrdia, amb el lliurament dels Guardons de la Ciutat 2017. Les mencions honorífiques municipals, com a homenatge públic a la societat civil reusenca, seran entregades a l’Escola Prat de la Riba, la Banda-Cobla Pare Manyanet, el Club Esportiu Santes Creus, la Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella, el Drac, el Ball de Prim i l’equip d’Hoquei Patins del Reus Deportiu. 
 

Durant l’acte es repartirà la postal número 39 de la col·lecció de postals de la festa, dedicada a la Carrossa Triomfal de la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia. Com acostuma a passar en aquest acte, el saló de plens municipals es tornarà a omplir de gom a gom per veure en directe el reconeixement a alguns dels actors de la societat civil reusenca, un dels actius més forts de la capital reusenca.

Comentarios
Multimedia Diari