Mobilització policial per buscar l’autor de nou incendis

L’Ajuntament ha reforçat els torns dels vigilants municipals i del guarda rural en el torn de tarda-nit, que és quan s’han produït tots els focs, a la zona de la riera i darrera l’institut

20 noviembre 2017 21:15 | Actualizado a 24 noviembre 2017 19:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els nou incendis de vegetació que s’han declarat a la darrera setmana a la Selva del Camp han aixecat totes les alarmes. L’Ajuntament ha pres ja les primeres mesures, que han consistit en un reforç dels torns dels vigilants municipals i del guarda municipal durant la tarda-nit, que és quan s’han produït tots els incendis, tant a la zona de la riera com darrera de l’institut.
La darrera alarma va saltar a les 21.19 hores de diumenge a uns 200 metres de l’institut, sent apagat per bombers d’Alcover i Reus. Aquest personal ja va haver de sufocar en una hora –entre les set i les vuit de la tarda– tres incendis a la zona de la riera, que van cremar cadascun entre 60 i 600 metres quadrats, a peu del camí d’Almoster. 

Però el problema ja havia començat el diumenge abans –en plena ventada–, a les set de la tarda. quan a tres quarts de set es va originar un incendi darrera l’institut, que cremà 500 metres quadrats. I al dia següent, a dos quarts de vuit, de nou foc a la riera, en aquest cas a prop del polígon la Drecera, que va cremar una hectàrea i mobilitzà un total de quatre dotacions de bombers de diferents parcs.

 
 

Vídeo d'un dels incendis de dissabte a la nit a la riera. 

Després d’una inactivitat durant la setmana, el piròman va tornar a aparèixer dissabte al vespre, cap a un quart de vuit, amb dos focs a la zona de la riera ¬–mentre els bombers n’apagaven un en va sortir un altre, a uns 500 metres de distància–. N’hi va haver un tercer que es va quedar en conat i no fou necessària la intervenció dels bombers. Va ser detectat a uns 600 metres dels anteriors, a la zona de la Creu Coberta, segons els vigilants municipals.

Fonts municipals han reconegut al Diari el problema, per la qual cosa s’han pres mesures. A part del reforç del torn dels vigilants municipals, un dels guardes rurals que normalment patrulla pel terme s’ha destinat a controlar les zones més problemàtiques. Les mateixes fonts han assenyalat que s’està treballant conjuntament i de forma coordinada amb els Mossos.

Pel moment no hi ha sospitosos

Per una altra part, a tres quarts de dues de la tarda d’ahir es va declarar un incendi forestal a prop a la urbanització Portugal, a Alforja. Va crema 1,5 hectàrees.

Comentarios
Multimedia Diari