Mont click

Montblanc acull la desena edició del festival Clickània, que preveu atreure uns 15.000 visitants

14 octubre 2017 16:23 | Actualizado a 14 octubre 2017 16:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Montblanc s’ha convertit un any més en punt de trobada dels aficionats i col·leccionistes de Playmobil i moltes famílies interessades a passar moments únics en un entorn privilegiat. Clickània, el Festival de Playmobil de Montblanc, arriba a la desena edició, i per aquest motiu té una durada excepcional de sis dies repartits del 12 al 15 d’octubre i els dies 21 i 22. Jornades en les quals la cita preveu atreure uns 15.000 visitants, fent de Montblanc la capital del Playmobil.
Cada dia està obert al públic de 10 h a 20 h. Els preus són populars i es mantenen els dels darrers anys: nens fins a 6 anys, gratuït; infants entre 7 i 13 anys, 2 euros, i majors de 14 anys, 3 euros.

Els assistents podran gaudir d’un ampli ventall d’activitats repartides per diversos indrets del nucli històric de Montblanc i orientades a tot tipus de públic. A banda dels carrers i places de la vila, hi ha cinc espais a visitar amb propostes de Clickània: l’antiga església i el claustre de Sant Francesc, l’antiga església de l’hospital de Santa Magdalena, el Museu Comarcal i el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre.

Com cada any, a la nau central de l’antiga església i a les sales del claustre hi ha l’exposició central de diorames temàtics: Les quatre estacions, Ja és Nadal a Clickània, Viatge a la civilització maia: recreacions de vida i costums, El setge al castell de Miravet, Mary Poppins, La gran nació sioux, Parc Natural, Història romana: la vida i l’exèrcit de Roma, Parc d’atraccions Click World i el castell negre de Joc de Trons.

Joaquim Queralt, cap de l’àrea de Turisme de Montblanc, afirma que «pensem que les novetats les hem d’anar introduint a poc a poc però a la vegada no podem treure cap activitat consolidada, ja que agrada i té bona resposta». Així, destaca l’exposició de maquetes sobre com es fa el seu diorama i un taller de manualitats on es fan miniatures de fang pel diorama.

Al CIAR, Centre d’interpretació de l’Art Rupestre, hi ha un diorama de la prehistòria i es poden contemplar les reproduccions de les pintures rupestres de les Muntanyes de Prades. A més, al Museu Comarcal s’ha estrenat un diorama que representa un passeig per la història de la Conca de Barberà. També hi ha la possibilitat de pujar a les torres de la muralla i caminar pel pas de ronda en un nou horari de 12 a 18 h.

Hi ha actuacions musicals i folklòriques de carrer. Els dissabtes a les 18 hores actuarà l’Small River Brass Band. I els dos diumenges al punt del migdia tindrà protagonisme el folklore de Montblanc: el dia 15 amb una cercavila de la Cucafera, l’Àliga i el drac acompanyats dels grallers de Montblanc, i el dia 22 amb una cercavila de la Mulasseta, l’aligot i el drac petit, acompanyats pels grallers.

També són un clàssic els concursos i sortejos de productes Playmobil. El més esperat és el concurs del Click Amagat. 13 botigues del nucli històric creen diorames als aparadors i hi amaguen clicks que representen personatges relacionats amb la Setmana Medieval. Per obtenir premi en el sorteig cal haver-los trobat tots.

Comentarios
Multimedia Diari