MontsantCim: 60 anys instruint infants i joves amb el mètode escolta

Entitats. L’Agrupament Escolta i Guia Montsant Cim organitza una sèrie d’activitats per celebrar l’efemèride. Arrencaran demà dissabte

17 enero 2020 09:20 | Actualizado a 21 enero 2020 16:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Agrupament Escolta i Guia MontsantCim de Reus celebra els 60 anys de la seva creació. En l’actualitat, compta amb una vintena de monitors i prop d’un centenar d’infants i joves. «A nivell personal, ser un dels caps és molt gratificant, perquè veus que les famílies confien en tu i assumeixes responsabilitats per una bona causa: transmetre valors als infants i joves, així com estimular el seu creixement. Treballem units voluntàriament i ens agrada», diu la Maria Olivera, una de les caps de l’Agrupament –adherit a Minyons Escoltes i Guies de Catalunya–. En el seu cas, va entrar a la branca dels trucs i ha acabat convertint-se en una de les caps.

Amb motiu de l’efemèride, des de l’entitat han organitzat una sèrie d’activitats per commemorar-la, les quals començaran demà dissabte 18 de gener amb la realització d’una fotografia col·lectiva amb tot els membres al peu del Campanar on formaran un gran número 60 (16.45h).

Tot seguit, es durà a terme l’acte inaugural, que consistirà en una cercavila amb batucada –a càrrec del grup de percussió Les Lloques– que passarà pels locals on s’han ubicat les diferents seus. La cercavila començarà a la plaça de Sant Pere fins al carrer de la Font i recorrerà carrers de la ciutat entre els quals hi ha el del Fossar Vell, raval de Sant Pere, raval del Pallol, plaça de Catalunya, carrer de les Galanes i plaça del Mercadal fins a la plaça de la Llibertat i avinguda de Sant Jordi, on hi ha la seu actual. Allà s’hi durà a terme una xerrada on hi haurà diferents membres que han passat per l’Agrupament i que abordaran la història del cau. A més, hi haurà l’exposició 60 anys omplint la motxilla, que s’exhibirà en altres llocs de la ciutat al llarg de l’any, com ara la Biblioteca Xavier Amorós i el Casal Despetaferro.

Altres activitats es duran a terme. Per exemple, al febrer, el dia 9, hi haurà una excursió a la serra de Llaberia, emplaçament on, antigament, es duia el pessebre de l’Agrupament; i, el dia 28, hi haurà una xerrada al Casal Despertaferro sobre fer servei a l’Agrupament. Altres xerrades sobre participació infantil (a la Biblioteca Xavier Amorós, 28 març); natura (bar Campus, 24 d’abril); i gènere (al bar Absis, 6 de juny) completaran el cicle. Tancarà la programació d’actes un macroconcert a Reus el 13 de juny.

Comentarios
Multimedia Diari